KURT: KIRIM KONUSUNDA TEK KELİME EDİLMİYOR

Uluslararası Kırım Haber Ajansı (QHA), Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile röportaj gerçekleştirdi. Ukrayna, Rusya ve Türkiye’nin yanı sıra dünyaya haberlerini servis eden Kırım Haber Ajansı, Başkan Kurt’a Kırım, Türkiye’nin Kırım politikaları ve Odunpazarı hakkında soruları yöneltti.

KURT: KIRIM KONUSUNDA TEK KELİME EDİLMİYOR
03 Şubat 2020 Pazartesi 12:45

KIRIM KONUSUNDA TEK KELİME EDİLMİYOR

Başkan Kurt verdiği röportajda, Kırım kökenli olduğunu belirterek, Kırım Tatar toplumu ile sürekli ilgilendiğini söyledi. Bir Kırım Tatarı olarak, Kırım’da yaşanan sorunlarla yakından ilgilendiğini ifade eden Başkan Kurt, Kırım’da yaşayan soydaşlarımızın sesini Türkiye’de daha iyi duyurabilmek için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.  Kurt, Türkiye’de yaşayan Tatar camiasını bir araya getirerek tüm Türkiye’de bulunan tüm Tatar dernek ve vakıflarını tek çatı altında toplayan bir platform kurduklarını belirtti. Bu sayede Kırım Meclisi’nin öncülüğünde, Türkiye’de Kırım meselesini canlı tutmaya çalıştıklarının altını çizen başkan Kurt, “Türk dış politikasının, Kırım’ın mevcut durumu konusunda yetersiz kalıyor. Libya ve Suriye konusunda çalışmalar yapılırken, Kırım konusunda tek bir kelime edilmiyor. Ne yazık ki Türkiye’deki siyasi düzen Kırım’ı yalnız bırakıyor” dedi.

KIRIM’DA SOYDAŞLARIMIZ SIKINTI YAŞIYOR

“Türkiye’nin Kırım Tatarlarının yanında durması gerekiyor” diyen Başkan Kurt, orada yaşayan soydaşlarımızın her alanda sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Eskişehir’deki nüfusun yarısının kurulan kan bağları ile Kırım’la bağlantılı olduğunu ifade eden Başkan Kurt, Eskişehir’deki belediyeler olarak, bu konuda olumlu işler yapıldığını söyledi. Başkan Kurt,  Odunpazarı Belediyesi olarak, Odunpazarı tarihi bölgede yer alan Kırım-Tatar Galerisi ile Kırım’ı tanıtmaya ve orada yaşanan sorunlar hakkında insanlara bilgi verdiklerinin ifade etti.

GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ

Sporu seven ve sporcu kimliğe sahip olan birisi olduğunu ifade eden Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak gençler spor yapabilsin diye çalıştıklarının altını çizdi. Belediyenin tesislerinde yüzlerce sporcu yetiştiğini belirten Başkan Kurt,  “Odunpazarı Belediyesi olarak her amatör kulübe destek oluyoruz” dedi.

ODUNPAZARI’NDA ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTIK

“Göreve geldiğimizden beri Odunpazarı Belediyesi olarak, önemli işlere imza attık” diyen Başkan Kurt, “Belediye olarak, taşeron hizmetlerini ortadan kaldırdık. Artık kendi malzeme ve makinelerimizle halkımıza hizmet veriyoruz. “Kadın ve çocukları mutlu bir Odunpazarı” düşüncesiyle hareket ederek herkesin ulaşabilmesi için mahallelerimize Halk Merkezleri ve Gençlik Merkezleri açıyoruz. Halk Merkezlerimizde geçtiğimiz sene 16 bin vatandaşımız katıldı. Bu yıl hedefimiz 20 bin. Çocuklar rahat ve mutlu bir ortamda yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalasın diye kreşler açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Bu sayede çocuklar, çağdaş, hareket ve oyun temelli olarak verilen eğitim ile geleceğe daha emin adımlarla yürüyebiliyor. 23 tane kütüphane kurduk. Bunlardan dört tanesi Açık Hava Kütüphanesi. Hamamyolu projesi ile dünyanın her yerinden ödüller aldık. Odunpazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Park ve Meydan Düzenleme Projesi ile yeni çehresine kavuşan Hamamyolu Caddesi, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Bizim amacımız sosyal demokrat, toplumcu, katılımcı, şeffaf bir belediye yaratmak. Bunun için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün gelinen noktada Odunpazarı’nda yaşanan büyük değişim 7’den 70’e tüm insanların yüzlerini güldürüyor, güzel günlere olan umutlarını arttırıyor. Odunpazarlı hemşehrilerimiz artık geleceğe daha umutla bakıyor. Biz, Odunpazarı Belediyesi’ni sosyal demokrat, şeffaf, katılımcı, halkçı bir anlayışla yönetiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.