AK Partili Günay: Sağlık çalışanlarına şiddet kabul edilemez

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Gamze Akın Mumcu, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Soner Yılmaz, 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala ve Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Bildiriciyi ve İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge’yi ziyaret etti. Prof. Dr. Günay, ziyaretlerinde sağlık çalışanlarına tüm Eskişehirliler adına teşekkürlerini iletirken, ‘’Şehrimizin çok değerli sağlık kuruluşlarını ve birimlerini ziyaret ederek istişarede bulunduk. Sağlık çalışanlarımızın özellikle pandemi döneminde ortaya koydukları üstün gayret ve özverinin farkındayız. İş Sağlık Müdürümüz ve Başhekimlerimizin şahsında tüm sağlık çalışanlarımız teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

AK Partili Günay: Sağlık çalışanlarına şiddet kabul edilemez
13 Mart 2022 Pazar 16:05

TALEPLERİ VE ÖNERİLERİ DİNLEDİ

Yapılan ziyarette ilgililerin talep ve önerilerini de dinleyen Günay, ‘’İlgililerden sağlık kuruluşlarımız ve sistemimiz hakkında talep ve önerilerini dinledik. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarından, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi ve güvenliklerinin sağlanması dahil her konuda sorunlarını aktardılar.  Bunları rapor olarak Sağlık Bakanlığımıza ilettik.’’ şeklinde konuştu.

‘’SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ!’’

Ziyaretlerinde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını da kutlayan Günay, ‘’Sizlerin nezdinde tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesile ile bir kez daha belirtmek istiyorum ki sağlık çalışanlarına şiddet ve malpraktis konuları üzerine kararlılıkla gittiğimiz, gideceğimiz ve çok daha kararlı mücadele edeceğimiz konular. Sağlık çalışanlarımıza şiddet kabul edilebilir bir durum değil. İlgili bakanlıklarımız ortak çalışmalar yapıyor, en kısa zamanda kamuoyu ile de paylaşılacak. Sadece sağlık çalışanlarımızı değil tüm toplumu ve hepimizi ilgilendiren sorunlar ve birlikte mücadele edeceğiz. Herkes bu konu ile alakalı kendinde bir sorumluluk hissetmeli ve bu mücadelede en etkin şekilde yer almalı.’’ şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.