Köksal: Sağlık sistemiz özel sektör düşüncesi ile yönetilemez

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal oldukça sert sözlerle Sağlık bakanlığı ve bürokratlarına yüklendi. Yapılan yanlış politika ve uygulamalar neticesinde sağlık sisteminin işin içinden çıkmaz hale geldiğini belirten Köksal, sağlık sistemi ile ilgili olarak Recep Tayyip Erdoğan’a da yanlış bilgiler verildiğini belirtti. Köksal ayrıca yapılan bakan yardımcılığı atamasını da gündeme taşıyarak, “Bu vesile ile Sayın Bakanımızın ve İnşaat Yüksek Mühendisi kıymetli Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcımızın Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.

Köksal: Sağlık sistemiz özel sektör düşüncesi ile yönetilemez
14 Mart 2022 Pazartesi 10:40

5 kat fazla çalışıp 10 kat az para alıyorlar

Sözlerine 14 MartTıp Bayaramını kutlayarak başlayan Köksal, “Öncelik ile Devlet ve Millet için gece gündüz demeden Avrupa’daki meslektaşlarına göre 2,5 kat daha fazla çalışan, Avrupa’da ki meslektaşlarının beşte bir (5/1) oranında kazanan önceliği hizmet, insanlık olan bütün hekim arkadaşların ve Avrupa’daki meslektaşlarına göre 5 kat fazla çalışıp 10/1 onda bir oranında kazanan cefakâr Sağlık Ordusunun 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.” dedi. Sağlık sitemini özel sektör düşüncesi ile yönetilemeyeceğini belirten Köksal, “Covid mücadelesi ile beraber ilk defa Sağlık Çalışanın önemi, sağlık sisteminin önemi ortaya çıkmıştır. Sahayı bilmeyen bürokratlar, mali ve özlük anlamında almış olduğu kararlar ile Sağlık ordusunu birbirine düşürdüler. Bugün sağlık çalışanları için mali paket açıklanacak ve şimdiden söyleyelim kimse memnun kalmayacaktır. Çünkü Sayın Bakan ve meşhur atama hariç siyasi bir katkı sunmayan Bakan Yardımcısı sahada insanlar ne istiyor, talepler nedir,  ne istiyorlar konusunda ne bildikleri var, ne sordukları nede paydaşlar ile bir çalışmaları var. Sayın Devlet Başkanımız Reis-i Cumhur’un gidecekler ise gitsinler söylemi ile sahayı ve gerçekleri Devlet Başkanımıza bile yanlış anlatmışlar. Yanlış söylem, eylem, sosyal medyada yazan çizen fake hesap ile yorum atan anlamsız kavgaya dönüştürüp çalışma barışı zedeleyen, uç gruplara fırsat verip yıllardır övgü ile bahsedilen Sağlık Sistemini içinden çıkmaz hale geldiği ekip olmanın bir önemi olmadığının ortaya çıktığı bir 4 ay yaşadık.” dedi.

Kuyruklar alınamayan randevular…

Övgü ile bahsettiğimiz Sağlık Sistemi kuyruklar ve alınamayan randevulara dönüştüğünü belirten Köksal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: . Covidin kahramanlarının Sayın bakan ve ekibi tarafından düşürüldüğü durum ortadadır. Şimdi de hekim ve diğerleri; hekim ve diğer sağlık meslek branşları 39 kardeştir. Bu Ne Perhiz Ne Lahana Turşusu derler. Bugün açıklanacak paketi bekliyoruz. “Herkese çay var Şakir’e yok” diyorlar ya Sağlık Personeline % 20 diyeceksen bir milyonluk bir aileyi parçalamış ve memnuniyetsiz bırakmış olacaksınız. %20 ne demek olur 500 TL artış olur. Neden seyyanen 1000 TL taban maaşa zam diyemiyoruz. Sağlık personeli en düşük maaşı alıyor bilmeyenler için hatırlatalım. Yarın 2023 öncesi tarihi bir gün.  Sağlık ordusu için milat olacaktır. Reis gerekli açıklamaları yaptıktan sonra ne konuşulsa boş olacaktır. Hekimler ve sağlık personelinin aldığı maaşlar azdır. Büyüyen Türkiye'ye asla ve asla yakışmamaktadır. Covidin kahramanları kesinlikle bu anlayışı hak etmemektedir. Bu vesile ile Sayın Bakanımızın ve İnşaat Yüksek Mühendisi kıymetli Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcımızın Tıp Bayramını kutluyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.