AK Parti kendi belediye başkanı adayını ararken...

Soner Uçak yazdı...

AK Parti kendi belediye başkanı adayını ararken...
26 Ekim 2023 Perşembe 12:01

Şimdiye kadar yapılan konuşmalara bakılınca ortaya atılan isimler göz önüne alındığında Eskişehir’in çok da hesaba katılmadığı bir arayış söz konusu.

***

AK Parti kendisi için iyi olanı yana yakıla ararken, bu arayışlarında  Eskişehir görmezden gelebilme hünerine sahip olduğu izlenimi veriyor.

***

Mesela; son günlerde en çok anılanlar arasında başı çeken Hasan Basri Yalçın, işin özelinde AK Parti’nin tam aradığı cinsten bir belediye başkan adayı. Daha ince görürsek Birlik Vakfı için bulunmaz Hint kumaşı adeta. Ancak bu ismin Eskişehir için bir anlam taşıması makul çerçeveden bakıldığında mümkün görünmüyor.

***

Tamam, AK Parti hem yerel, hem de genel seçimlerde pek de Eskişehir öncelikli düşünmemişti. Ancak bu durumu ambalajlamadan, süslemeden piyasaya sürdüğü ender bir dönemden geçiyoruz.

***

Örneğin; Eskişehir için pek bir anlam ifade etmese de, “size bakan gönderdik” denilerek ambalajlanan milletvekilleri yaklaşımını mumla aratan bir hoyratlık söz konusu.

***

İşin aslına bakarsak,  AK Parti’nin kendi için yaptığı bu arayış, “Artık bizimde belediye başkanımız olsun” diyenler açısından anlaşılabilir.

Fakat, aynı AK Parti’nin Eskişehir’den kendine bir belediye başkan adayı yetiştirememiş olması, yetiştirilenlerin de raflarda unutularak, tozlanmaya terk edilmesi tam bir örgüt beceriksizliği değil midir? Veya “Bizim vekillerimiz ya da belediye başkanlarımız olsun” denilerek Eskişehir’in top yekun bu denli denklemin dışına atılması bir strateji eksikliğine işaret değil midir? Bazen sizin olması Eskişehir'in kabulleneceği anlamına gelmiyor. 

***

AK Parti’nin hem yerel dengeleri, hem de genel merkezin Eskişehir’e bakış açısının kabalığı, yani; sadece milletvekili yahut belediye başkanı olması gerekenlerin adresi olarak görmesi Eskişehir açısından vahim bir tablo.

***

Yanılmıyorsam Hakkı Sağlam bu strateji ve tercih hatalarını bahsederken, formül olarak “Yeri geldiğinde alkollü ortama katılmayı … Camiye gidip namaz kılmayı …”  demişti.

Formül bu kadar kolay mı bilmiyorum. Ancak, Sağlam’ın da anlattığı üzere AK Parti’nin kendine, yahut kendisi için bir belediye başkan adayı ile yerel seçimlerde herhangi bir başarı göstermesi en azından şimdilik mümkün görünmüyor.

***

AK Parti’nin kendi siyasi, politik, maddi yahut manevi kazanımlarını bir kenara bırakarak, Eskişehir için bir büyük şehir belediye başkan adayı arayıp bulması, kazanmasına yeter mi bilmiyorum ama, daha doğru bir formülmüş gibi görünüyor, Eskişehir’den bakınca.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.