ESTÜ, yeni akademik yıla kaybettiği öğrencisinin acısıyla başladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi 2023-2024 akademik yılı, ESTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Kongre Salonu’nda gerçekleşen törenle başladı. ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adan Özcan, törende yaptığı konuşmasına, geçtiğimiz hafta sonu yaşamına son veren ESTÜ Kimya Mühendisliği öğrencisi S.N.Reis’i anarak başladı. 

ESTÜ, yeni akademik yıla kaybettiği öğrencisinin acısıyla başladı
26 Ekim 2023 Perşembe 13:02

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, ESTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Kongre Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Açılış törenine ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Özdemir, Prof. Dr. Onur Kaya, Genel Sekreter Cengiz Kaçal, senato üyeleri, öğretim elemanları, idari çalışanlar ve öğrenciler katıldı. 

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, törende yaptığı konuşmasına, geçtiğimiz hafta sonu yaşamına son veren ESTÜ öğrencisi S.N. Reis'i anarak başladı. Özcan, “Akademik açılış törenimizi, oryantasyon etkinliğimize benzer görkemli bir şekilde yapmayı planlıyorduk maalesef 21 Ekim Cumartesi günü yaşanan elim olay sonucu S.N. Reis isimli öğrencimizi kaybetmenin derin üzüntüsü sebebiyle geniş kapsamlı organize etmeye çalıştığımız bu töreni olabildiğince sadeleştirdik. Hayatını kaybeden öğrencimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

Özcan,  ESTÜ’nün ülkemizin en iyi üniversitelerden biri olduğunu vurgulayarak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Sıralamasında Üniversitemiz 22. sırada yer almaktadır. Buna ek olarak ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından hazırlanan 2023-2024 URAP Türkiye sıralamasında, 183 üniversite arasında 66. sıradayken bu yıl 188 üniversite arasında 47. sıraya, devlet üniversiteleri sıralamasında 121 üniversite arasında 53. sıradan bu yıl 123 üniversite arasında 39. sıraya, tıp fakültesi olmayan 96 üniversite arasında 16. sıradayken bu yıl 101 Üniversite arasında 11. sıraya, 2000 yılından sonra kurulan 112 üniversite arasında ise 17. sıradayken bu yıl 117 üniversite arasında 10. sıraya yükselmiştir. Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak kendimizi; öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci merkezli eğitim veren ve araştırma odaklı bir Üniversite olarak tanımlıyoruz. 26 Lisans Programımızın 17’sinin hali hazırda akredite olduğunu gururla paylaşmak isterim” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.