AK Parti Eskişehir'i istemiyor

Soner Uçak yazdı....

AK Parti Eskişehir'i istemiyor
29 Mart 2022 Salı 11:04

Düne kadar AK Parti’nin şehirde muhalefet yapamadığını dolayısıyla yıllardır her seçimde kaybettiğini düşünüyordum.

Dün, parti binasının üçüncü katında gerçekleşen toplantı sonrasında gördüm ki; AK Parti’nin Eskişehir’i kazanmak gibi bir derdi yok. Eskişehir ile bir derdi olabilir mi? Şimdilik görünen o…

AK Parti binasının 3. katındayız. Önce Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Burgaz samimi bir şekilde karşılıyor. Tanımayanlarınız için belirtiyorum; sosyal medyada AK Parti adına fırtınalar estiren adam.

Ardından Metin Tezisçi ile ayaküstü bir sohbet. Yine tanımayanlarınız için belirteyim; sosyal medyayı en aktif şekilde kullanan AK Parti neferi.

Birkaç bardak çay ardından toplantı salonuna geçiyoruz.

Hasan Polatkan Havalimanı konusunda günlerdir süren tartışmalara son noktanın konulmasını ya da “Allah aşkına böyle bir saçmalık olabilir mi kim çıkarıyor bu dedikoduları” demelerini bekliyoruz toplantıyı düzenleyenlerden.

 İlk söz Nabi hocanın; Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili süreci anlatıyor. Üç aşağı beş yukarı bildiğimiz şeyler. İlginç olan Hasan Polatkan ile ilgili ilk bilginin ya da adımın ETO Başkanı Metin Güler’den gelmesi. Düşünebiliyor musunuz? Eskişehir’in havalimanı işlevsiz hale getiriliyor. İlk öğrenen ve iktidar temsilcilerini uyaran isim Metin Güler oluyor. Bizimkilerin haberi yok anlayacağınız. Haliyle merak edip soruyorum.  Sorum aynen şöyle “Sayın hocam,  Eskişehir ile ilgili bir karar verilirken sizlerle konuşulmuyor mu? Yani bu karar ile ilgili sizlerden görüş alınmadı mı?”  El cevap “hayır” Yani, Eskişehir ile ilgili çok önemli bir karar alınıyor, ve  bu karar alınırken Eskişehir teşkilatı ve vekillerine danışma gereksinimi duymuyor genel merkez. AK Parti, AK Parti’ye karşı  görüntüsü oluşuyor. Şehirde; AK Parti, Eskişehir’e karşı algısı oluşmuş çok mu?

Dünkü toplantıdan şöyle bir sonuç çıkıyor haliyle; AK Parti Eskişehir’de parçalı bulutlu. Karacan yine toplantıda yoktu örneğin. Nabi Hoca peşinen söyledi; “Başka bir şehirde işi çıkmış” kavuşmalarını kader istemiyor demek düşüyor bizlere. Genel merkez Eskişehir vekillerini sıklıkla ofsayta düşürüyor. Sonra yerelde içeriği zayıf ama yüksek volümlü muhalefet yaparak varlık hissettirmek zorunluluğundan yada sorumluluğundan çırpınıp duruyor AK parti. 222 ev ziyareti, minibüsleri giydirip şehirde gezdirmek falan. Kanatları olmayan bir kuş gibi... Kanatları genel merkez. Kanatlar başka yerde çırpınıyor. Nabi Avcı, Emine Nur Günay ve Eskişehir teşkilatı burada. Bu kuş uçmaz gibime geliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.