Havalimanı ve yatırımları görüştüler

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllu, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli'yi ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarette şehre kazandırılacak yeni yatırım alanları yanı sıra Hasan Polatkan Havalimanı'nın uçuşlara kapatılmasını konusunu görüştüler.

Havalimanı ve yatırımları görüştüler
29 Mart 2022 Salı 11:23

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Yeni dönemde Başkan Küpeli ve ekibine başarılar dileyen Çakırözer ve Süllü, Eskişehir OSB'nin şehre katkısının çok büyük olduğunu aktardılar. Eskişehir OSB yönetimin şehre ve bölgeye yeni yatırımcı kazandırmak adına ciddi çalışmalar yürüttüğünü aktaran Çakırözer ve Süllü, parti olarak şehir ve ülke ekonomisine, istihdamına ve refahına katkı sunan sanayicilerin her zaman yanlarında olduklarını ilettiler.

Gayemiz ekonomiyi büyütmek ve yeni istihdam alanları oluşturmak

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli şehrin kalkınması, sanayinin büyümesi için yoğun gayret gösterdiklerini aktararak, yeni dönemde yürütecekleri çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. "Son 2 yıldır OSB’de arsa tahsis rekorları kırıyoruz" diyen Başkan Küpeli, "Yönetim olarak son 4 yılda 442 adet futbol sahası büyüklüğüne karşılık gelen 3 milyon 154 bin metrekarelik alanı yeni sanayi yatırımlara tahsis ettik. Eskişehir’e ve OSB’ye yeni ve önemli yatırımlar kazandırmak için sürekli çalışıyoruz. Eskişehir OSB’nin genişlemesi ve yeni sanayi alanlarını açmak için çok yoğun bir çaba içindeyiz. Önemli yerli ve yabancı yatırımcı firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Amacımız, gayemiz şehir ekonomisini büyütmek, yeni iş ve istihdam alanları oluşturup şehrimizin ekonomisine daha fazla katkı sunmak" diye konuştu.

Kaybeden Eskişehir olmasın

Hasan Polatkan Havalimanı'nın uçuşlara kapatılmasının da konuşulduğu görüşmede Milletvekilleri Çakırözer ve Süllü şehrin dinamiklerinin ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Alınan bu karar en çok Eskişehir’i, Eskişehir halkını ve sanayicilerimizi etkileyecek. Çok geç olmadan bu yanlıştan dönülmesi için birlikte hareket etmeliyiz. Kaybeden Eskişehir’imiz olmasın” ifadesinde bulundular. Başkan Küpeli ise, daha önce yaptığı açıklama ile bu konudaki kaygısını dile getirdiğini, alınan kararın Eskişehir sanayisine ve ekonomisine çok ciddi zararlar vereceğini belirterek, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini tekrar vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.