Ahmet Ataç: 1999’dan bu yana Tepebaşı’nda ve Eskişehir’de yazdığımız seçim başarılarına, bir yenisini daha ekleyeceğiz

Sözlerine Hayat Tepebaşı’nda diyerek başlayan Ataç, “Eskişehir Türkiye’ye ışık yaymaya devam edecek” diye konuştu.

Ahmet Ataç: 1999’dan bu yana Tepebaşı’nda ve Eskişehir’de yazdığımız seçim başarılarına, bir yenisini daha ekleyeceğiz
27 Ocak 2024 Cumartesi 17:53

 1999 yılı Mart’ında ilk kez belediye bölgesini mütevazı bir ilçe iken devraldığını belirten Ataç,  “Bugüne kadar sadece bir dönem dışında, dolu dolu 4 dönemdir Tepebaşı’nda ekibimle birlikte çok önemli çalışmaları hayata geçirdik. Ve uluslararası ödüller alan bir konuma getirdik.Yerel yönetimlerin herkesçe benimsenmiş “geleneksel çalışmalarına”, sosyal belediyeciliği geliştirerek yeni unsurlar eklerken bölge insanının yaşamını kolaylaştırmayı ve geliştirmeyi hedefledik ve bunda da başarılı olduk” diye konuştu.

Merkezi yönetimin yapması gereken pek çok hizmeti vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Ataç konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Çocuklar, Gençler, Kadınlar, Yaşlılar, özellikle engelliler ve çağımızın hastalığı diyebileceğimiz alzheimer hastaları çalışmalarımızın her zaman odağında oldular. Çoğunlukla merkezi yönetimin yapması gereken, ancak çeşitli nedenlerle yetişemediği – ya da –yapamadığı hizmetleri, Tepebaşı halkına götürmekle kıvançlıyız. Sağlık, Eğitim, Çevre, Sanat, Spor, Enerji, İklim Değişikliği gibi pek çok alanda tecrübeli kadromuz güven içinde hizmet verdi ve vermeye devam edecek. 2012’den itibaren temiz enerji kullanımına öncelik verdik. Birinci nesil Türkiye'deki ilk ve tek akıllı şehir projesi olan Remourban’ı Melih Savaş Yaşam Köyü’nde hayata geçirdik. Akıllı kentsel dönüşüm projemiz ile binalarda iklimlendirme çalışmaları, güneş panelleri ve ulaşım konusunda elektrikli araç kullanımını hayata geçirdik. Projemiz ile 52 ülke ve 500’den fazla katılımcı ile Etiyopya’da Birleşmiş Milletler tarafından gerçekleştirilen 14. İnsan Yerleşimleri Küresel Forumu’na Türkiye’den davet edilen ilk belediye olarak ülkemizi Etiyopya’nın ve Afrika Birliği’nin başkenti Addis Ababa’da gerçekleştirilen törende temsil ettik.

Burada “Akıllı Kent Gelişimi” kategorisinde “Küresel Model” ödülü alan Türkiye’nin ilk belediyesi olduk. Belediyemiz, Energy Globe Vakfı tarafından düzenlenen ve 180’den fazla ülkeden 2 bin 500’den fazla sürdürülebilir proje başvurusunun yapıldığı dünyanın en prestijli çevre ödüllerinden olan Ulusal Enerji Küresi Ödülü'nün 2021 yılı kazananı oldu. Ülkemize yine ilk kez getirilen ödül oldu. 2015 Haziran ayında hizmete açılan Mustafa Kemal Atatürk Su Sporları Merkezi, yeşil bina özelliğine sahip bir tesis olarak dikkat çekiyor. Merkez, çevre dostu enerji tasarrufu alanında yeşil bina uygulamalarını uluslararası alanda sertifikalandıran LEED Sertifikasını Altın Puan kriteri ile Türkiye'nin ilk kamu binası olma özelliğini taşıyor.

Bir diğer önemli projemizde sağlıklı bir neslin, müziğin iyileştirici gücü ile gelişmesine fırsat veren İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni orkestramız. Bugüne kadar 4 bin 830 çocuğumuz müzikle tanıştırdı. Gülsin Onay, Fazıl Say gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştılar.

Bilindiği gibi projelerimizle pek çok hayata dokunduk ve başarı hikayeleri yazdık. Çalışmalarımızı hep birlikte yaptık hep birlikte de yapmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki süreçte de kent insanına dokunan, onun yaşamını çok daha kolaylaştıracak olan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Yeni dönemde yine bir bütün olarak partimizin ve Eskişehir halkının bize olan güveninin hakkını vermek için çalışacağız.

Burada, ağbi- kardeş olarak tanışıklığımızın çok eskilere dayandığını ifade etmekten mutluluk duyduğum Prof. Dr. Sayın Yılmaz Büyükerşen’le 1999 yılından bu yana belediyecilikte de yol arkadaşlığı yapmış olmanın gururu içindeyim. Kendisine, sevgili eşi Seyhan Büyükerşen ve ailesi ile birlikte bundan sonraki yaşamında sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.

Onun bizlere kattığı yol gösterici ve güven verici yapısının bundan sonra da devam edeceğini biliyorum. Bizler de sorumluluk bilinciyle, hem Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Ayşe Ünlüce ve Odunpazarı Belediye Başkan adayımız sayın Kazım Kurt ile birlikte dayanışma içinde olacak ve birlikte hizmet vereceğiz.

1999’dan bu yana Tepebaşı’nda ve Eskişehir’de yazdığımız seçim başarılarına, bir yenisini daha ekleyeceğiz. Genel Başkanımız Özgür Özel’in önderliğinde, Eskişehir belediyeciliğini daha üst noktalara taşımak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet kenti Eskişehir’de, hep birlikte daha güzel günlere, aydınlık yarınlara yürüyeceğiz.

Eskişehir Atatürk’ün izinde olmaya, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya ve tüm Türkiye’ye ışık saçmaya devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.