90 bin 698 metrekarelik alanda yapılacak kentsel dönüşüm için ihale süreci başladı

“Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında, toplam 90 bin 698 metrekarelik alanda yapılacak kentsel dönüşüm için ihale süreci başladı. Belediye tarafından proje kapsamında “Çevre Yolu Geçiş Köprüsü” ile “Porsuk Çayı Islah” çalışması da yürütülecek. Porsuk Çayı Islah Projesi kapsamında, proje alanının kuzeyinde yer alan Porsuk Çayı ve Kıyısındaki park alanında Kanlıkavak Parkı’ndaki tasarım ve peyzaj çalışması örnek alınacak.

90 bin 698 metrekarelik alanda yapılacak kentsel dönüşüm için ihale süreci başladı
03 Ocak 2024 Çarşamba 12:19

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Gündoğdu Mahallesi’nde başlattığı “Gündoğdu-1 ve Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” hızla ilerliyor.  Büyükşehir, Alpu Kavşağı’ndan Kartal Kavşağı’na kadar olan oldukça geniş bir alanı dönüştürecek. Gündoğdu’da etaplar halinde ilerlenecek. Etabın ilk projesinde inşaat çalışmaları bitti, hak sahipleri Mart ayında evlerine kavuşacak. İkinci ve üçüncü etap içinse hak sahipleriyle yüzde 100 anlaşma sağlanarak, ihale süreci başlatıldı.

Hak sahipleriyle uzlaşma sağlandı

 “Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında, toplam 90 bin 698 metrekarelik alanda yapılacak kentsel dönüşüm için ihale süreci başladı. Büyükşehir Kartal Kavşağı yanındaki Takkalı olarak bilinen alanda yapacağı dönüşüm için 526 hak sahibinin yüzde 94’ü ile uzlaşma sağladı.

776 adet konut,40 adet iş yeri

Toplam 96 bin 316 metrekare inşaat alanına sahip olacak projede üç yapı adası bulunuyor. Projede 776 adet konut ve 40 adet iş yeri üretilecek. Çevre Yolu, Porsuk Çayı ve Mihalıççık Caddesi’nin ortasında geniş bir alanı kapsayan dönüşümün içerisinde bir adet kültür merkezi ve ilkokul da yer alacak. Porsuk Çayı kıyısındaki 50 metre genişliğindeki bant ise yeşil alan olarak tasarlandı. 

Kanlıkavak’ın bir benzeri geliyor

Belediye tarafından proje kapsamında “Çevre Yolu Geçiş Köprüsü” ile “Porsuk Çayı Islah” çalışması da yürütülecek. Porsuk Çayı Islah Projesi kapsamında, proje alanının kuzeyinde yer alan Porsuk Çayı ve Kıyısındaki park alanında Kanlıkavak Parkı’ndaki tasarım ve peyzaj çalışması örnek alınacak. “Çevre Yolu Geçiş Köprüsü” projesi ile Çevre Yolu üzerinden Mihalıççık ile Mihalgazi Caddelerini birbirine bağlanacak.

Projenin ilk konutları Mart’ta teslim ediliyor

Çevre Yolu’nun batısından, Kent Park’a kadar uzanan ve yaklaşık 20 hektarlık alanı kapsayan Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ise 4 etaba ayrıldı. 

Projenin A-Etabı kapsamında 2022’de çalışmalarına başlanan konut projesinde ise sona yaklaşıldı. Çevre Yolu’na kıyısı olan ve Eskişehir Vergi Dairesi’nin yakınında bulunan toplam 2837.532 metrekarelik alanda inşa edilen 60 konut ve 5 iş yerinin önümüzdeki mart ayında hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.  Toplam 5851.247 metrekare alandaki Gündoğdu 2-B Etabı için hak sahipleriyle yüzde 100 anlaşma sağlanırken, proje için ihale süreci başladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.