3 Mart 2020’de Pandemi Faaliyet Planı açıklandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine Koronavirüs ile ilgili olarak şimdiye kadar hayata geçirilen uygulamaları sorduk:

3 Mart 2020’de Pandemi Faaliyet Planı açıklandı
11 Nisan 2020 Cumartesi 13:11

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak;

  • 3 Mart 2020’de, henüz Türkiye’de vaka saptanmamışken belediyemizin Pandemi Faaliyet Planı açıklanmıştır. (Pandemi; küresel salgın)

  • 11 Mart 2020’de ilk vakanın açıklanması ile birlikte, 12 Mart sabahı faaliyet planı, eğitim çalışması ile hayata geçirilmiştir. Tüm belediye çalışanlarına bu konuda eğitimler verilmiştir.

  • Eylem Planımız çerçevesinde, genelge beklenmeden kültür merkezlerimiz, müzelerimiz, spor salonlarımız ve diğer tüm kapalı alan etkinliklerimiz iptal edilmiş, binlerce kişiye hizmet verdiğimiz eğitimlerimize ara verilmiştir.

  • Tramvaylarımızda ve otobüslerimizde uygulanan temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri arttırılmıştır ve bu işlemler düzenli olarak devam etmektedir. Ayrıca toplu taşıma araçlarımıza kapasitesinin yarısından az yolcu alınırken, tüm araçlarımızda sosyal mesafe ile ilgili uyarılar yerleştirilmiştir.

  • Zabıta ekiplerimiz tarafından dolmuşlar ve otobüslerde yolcu sayıları düzenli olarak kontrol edilmekte ve seyahat eden yolculara salgın ile ilgili el broşürleri dağıtmaktadır.

  • Krizi fırsata çevirerek ürünlerde fahiş fiyat artışı gerçekleştirmek isteyenlere karşı zabıta ekiplerimiz tarafından İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri ile ortaklaşa denetimler gerçekleştirilmektedir.

  • Salgının başlamasıyla birlikte parklar, rekreasyon alanları ve Porsuk Nehri kenarındaki oturma alanları, köprüler, kent mobilyaları  dadüzenli olarak dezenfekte edilmeye başlamıştır.  Ancak süreç içinde şehrin özellikle yaya bölgelerinde bulunan alanlardaki banklar,kümeleşmenin önüne geçmek amacıyla toplanmıştır. Halen kullanımda olan banklar ise periyodik olarakdezenfekte edilmektedir.Geçen hafta itibariyle de halkımızın yoğun olarak rağbet gösterdiği parklarımız yine mücadele eylem planımız çerçevesinde ziyarete kapatılmıştır.

  • Toplu taşıma araçları ve açık alanların yanı sıra vatandaşlarımızın ve personelimizin sağlığı için hizmet binalarımızda düzenli olarak dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirilmektedir. 

  • Yemekhanelerimizde personel sağlığını gözetecek şekilde oturma düzenine ve tek kullanımlık malzeme kullanımına geçilmiştir.  Yemekhanelerimizde personelimize servis edilen ve büfelerimizde halkımıza satışa sunulan ekmeklerin poşetleme uygulaması hassasiyetle sürdürülmektedir.  Önceleri sadece birkaç çeşit ekmeği poşetle halkımıza sunan Halk Ekmek Fabrikamız, bu süreçte ürettiği tüm ekmekleri el değmeden poşetleyerek halkımıza ulaştırmaya başlamıştır.

  • Belediye hizmet binalarındaki sıcak içecek servislerinde de tek kullanımlık malzeme tüketimine geçilmiştir.

  • Belediyemizde çalışan tüm personele korunma amaçlı gerekli malzemeler dağıtılmış olup, toplu taşıma araçlarımıza ve belediye hizmet birimlerimize vatandaşların da yararlanacağı el dezenfektanlarıyerleştirilmiştir.

  • Dış birimlerden gelen evraklarla fiziksel teması önlemek için; evrakların taranarak elektronik ortamda dağıtımına geçilmiş, vatandaşlar online hizmetlerimiz hakkında bilgilendirilmiştir.

  • Korona Virüsle Mücadele Eylem Planımız kapsamında;  belediyemiz bünyesinde vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere 7/24 hizmet veren “Kriz Masası” oluşturulmuştur.

  • Görev ve sorumluluğumuz gereği, Aşevimizden gerçek ihtiyaç sahiplerini faydalandırmaya devam ediyoruz. Her gün binden fazla ihtiyaç sahibine Aşevimiz aracılığı ile sıcak yemek hizmeti sunuyoruz.

  • Mobil su kartı yükleme araçlarımız sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlarımızın evlerine giderek (10 m³) avans su yüklemesi yapmaktadır.

  • Memleketine dönmek isteyen ancak ekonomik sıkıntısı olan gençlere seyahat izin belgeleri olması koşuluyla yol bileti desteği sağlanmaktadır.

  • Şehirler arası otobüs terminalinde giriş ve çıkışta termal kamera uygulamasına geçilmiştir. Kamera sistemi tedarik edilmiştir.

  • Psiko-sosyal destek ve diyetisyen hizmetinden faydalanmak isteyenlere uzman personellerimiz tarafından telefonla hizmet verilmektedir.

  • Nikah işlemleri büyük salonda “Oda Nikahı” şeklinde kısıtlı davetli ile yapılmaktadır.

  • Bu süreçte özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımız da düşünülerek toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz faydalanmaları sağlanmıştır. Bunun yanı sıra Bilim Deney Merkezimiz ve atölyelerimizde sağlık çalışanlarımız için yüz siperliği üretimi hızla devam etmektedir. Üretilen siperlikler ücretsiz olarak hastanelerimize teslim edilmektedir.

  • Sokak hayvanlarının yemek ihtiyaçlarını karşılayan cafe ve restoranların kapanması nedeniyle, oluşturduğumuz mobil ekipler ile kent merkezi ve kırsaldaki sokak hayvanlarına yönelik kuru mama desteğimizi arttırdık.

  • Konuyla ilgili duyarlılığın oluşturulması ve sürdürülmesi için tüm birimlerimizde, toplu taşıma araçlarında, açık hava reklam alanlarında, sosyal medyada uyarı ve farkındalık yaratma çalışmaları sürdürülmektedir. Bunların yanı sıra Evde Kal çağrılarımıza uyan vatandaşlarımızın evde kaliteli zaman geçirmelerine katkı sağlamak için kültür sanat arşivimiz dijital platforma taşınmıştır. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarımızın kapalı gişe sahnelenen oyunları ile Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestramızın en sevilen konserleri sosyal medya üzerinden sanatseverler ile buluşmaya devam etmektedir. Ayrıca çocuklarımız için internet üzerinden Evde Kal temalı resim, karikatür ve öykü yarışması düzenlenmiştir. Spor eğitmenlerimiz tarafından zumba, pilates ve aeorobik eğitimleri online olarak verilmektedir.
  • Tramvaylar ve bilet gişeleri başta olmak üzere pazar girişlerinde vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske dağıtımı gerçekleştiriliyor.
  • Personelimizin sağlığı düşünülerek hizmet binalarımızda çay ocakları ve yemekhaneler geçici süreyle kapatılmıştır.
  • Sokağa çıkma yasağı ardından halk ekmeği kalabak su ile birlikte vatandaşlarımıza ulaştırdık.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.