2020 YILINDA ESKİŞEHİR’DE 14 BİN HEKTAR ARAZİ TOPLULAŞTIRILDI

Türkiye’nin her alanda daha da güçlü hale getirilmesi konusunda DSİ’ye de önemli görevler düştüğünün altını çizen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız“DSİ olarak bizlere düşen görev; Ülkemizin kalkınması ve muasır medeniyet seviyesine yükselmesi adına yatırımlarımızı arttırarak devam ettirmek, devletimizin bize verdiği vazifeleri en iyi şekilde yapmak için çaba sarf etmektir. Bu çerçevede ülkemizin en büyük yatırımcı kuruluşu olan DSİ’ye çok önemli görevler düşmektedir. Bu bilinçle çalışmalarımız devam etmektedir.”dedi.

2020 YILINDA ESKİŞEHİR’DE 14 BİN HEKTAR ARAZİ TOPLULAŞTIRILDI
30 Aralık 2020 Çarşamba 09:44

Türkiye genelinde tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘2020 yılında Eskişehir, Sakarya, Kütahya ve Bilecik illerinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

2020 YILINDA ESKİŞEHİR’DE 14 BİN HEKTAR ARAZİ TOPLULAŞTIRILDI

Genel Müdür Yıldız, ‘Eskişehir ilimizde de 2020 yılında 1 adet projede toplam 51 binhektar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 14 bin hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak yer teslim çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Devam eden çalışmalarla 37 bin hektar alanın 2021 yılı sonuna kadar toplulaştırılması hedeflenmektedir. Ayrıca çalışmalar kapsamında; sınırları düzeltme, arazi tesviyesi, ağaç kök sökümü ve tarla içi yol yapımı gibi tarla içi geliştirme hizmetleri işlerinin yapıldığını da açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Eskişehir, Sakarya, Kütahya ve Bilecik illerimizde 1 Ocak 2020 tarihinden bu güne kadar 4 proje dâhilinde 45 000 hektar alanda tarla içi geliştirme çalışmaları tamamlanmıştır.  Projelerin tamamının uygulanması sonucu 2021 yılı sonuna kadar 37 000 hektar alanda tarla içi geliştirme çalışmasının tamamlanmasının planlandığının belirtti.DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.