Türkiye’nin insani gelişmişlik endeksi’nde Eskişehir 8. sırada yer aldı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) 2020 yılı İnsani Gelişme Raporunu temel alarak Türkiye’nin 81 ili için İnsani Gelişmişlik Endeksi’ni çıkardı. Sıralamada Eskişehir 8. sırada yer aldı.

Türkiye’nin insani gelişmişlik endeksi’nde Eskişehir 8. sırada yer aldı
30 Aralık 2020 Çarşamba 10:05

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) 2020 yılı İnsani Gelişme Raporunu temel alarak Türkiye’nin 81 ili için İnsani Gelişmişlik Endeksi’ni çıkardı. TEPAV’ın 81 ile yönelik yürüttüğü İnsani Gelişmişlik Endeksi çalışmasında illerin, gelir, sağlık ve eğitim düzeyine sınıflandırma yapıldı. Bu kapsamda küresel sınıflamaya göre gelişmişlik düzeyi ‘çok yüksek’ grubunda 21 il yer alıyor. İnsani Gelişmişlik Endeksinde ilk sıralarda Ankara, İstanbul, Kocaeli yer alırken Eskişehir, 8. sırada yer alarak Bursa, Kayseri gibi illeri geride bıraktı. Eskişehir’in komşu illerinden Bilecik listeye 18. sırada girerken, Kütahya 49, Afyon ise 60’ıncı sırada yer aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.