"19 bin esnaf hükümetten destek beklemektedir "

Büyükşehir Meclisi’nde pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnaf gündeme getirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin oy birliği ile aldığı karara göre iş yeri faaliyetlerini durduran esnaflardan kira alınmayacak.

"19 bin esnaf hükümetten destek beklemektedir "
15 Ocak 2021 Cuma 20:47

Meclis olağan toplantısında Büyükşehir belediyesinin kiracısı olan ve faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan 70 esnaftan kira alınmaması, ayrıca ekonomik olarak zarar gören 553 esnafın kirasından ise %50 indirime gidilmesi kararı alındı. Bu kararların yanı sıra belediyeye ait iş yerlerinde 2021 yılında kira artışı yapılmaması da karara bağlandı. Meclis üyelerinin oy birliği ile aldığı karar sonrasında görüş bildiren CHP’li meclis üyesi İbrahim Arslan, Eskişehir’deki esnafın hükümetin desteğine ciddi şekilde ihtiyaç duyduğunu belirtti.

19 bin esnaf destek bekliyor

Arslan konuşmasında şu sözlere yer verdi: Belediye olarak,  çok daha fazlasını yapmak isteriz ama olanaklar ölçüsünde yapılan iş, mevzuatlar çerçevesinde yapılmalıdır.. Büyükşehir belediyemizin kiracısı konumunda olan faaliyetleri durduranlardan 6 ay süreyle kiraları alınmayacak. Rakamsal boyutunu söylemek gerekirse belediyemiz, yaklaşık 6 milyon liranın üzerinde bir kiradan vazgeçmiş olacaktır. Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri birlikte düşünürsek yaklaşık 8 milyon liralık bir destek söz konusu. Sorun kamunun kiracısı olan iş yerleri sorunu değildir. Biz burada yaklaşık bin tane esnafımızı rahatlatabiliriz. Geriye kalan 19 bin esnaf hükümetten destek beklemektedir aylık 750 liralık bir destekle olacak iş değildir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.