Yılmaz Büyükerşen: Vatandaşlarımız göz önünde bulundurularak yerel yönetimler toplu taşımada ÖTV'den muaf tutulmalı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, son zamları işaret ederek belediyelerin ulaşıomda ÖTV'den muaf tutulması gerektiğini belirtti.

Yılmaz Büyükerşen: Vatandaşlarımız göz önünde bulundurularak yerel yönetimler toplu taşımada ÖTV'den muaf tutulmalı
16 Temmuz 2023 Pazar 16:07

Büyükerşen açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Resmi Gazete yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıt ürünlerinin ÖTV'si litre başına 5 TL arttı. Döviz kurlarındaki yükseliş başta olmak üzere akaryakıta gelen bu zam ve personel maliyetlerindeki artışlar sonucu toplu taşımada maliyetlerimiz inanılmaz derecede yükselmiş durumda. Bu işin A partisi, B partisi yok. Hiç bir belediye bu maliyetler karşısında direnemez. Aracı olmayan orta gelirli ve dar gelirli yurttaşlarımız ile aracı olup da bundan sonra binerken iki kez düşünecek vatandaşlarımız göz önünde bulundurularak yerel yönetimler toplu taşımada ÖTV’den muaf tutulmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.