Jale Nur Süllü, Alpu yolunu inceledi

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, uzun yıllardır bitirilemeyen, en çok trafik kazasının yaşandığı ve ‘ölüm yolu’ olarak bilinen Alpu Yolu’nda incelemelerde bulunarak iktidara çağrıda bulundu.

Jale Nur Süllü, Alpu yolunu inceledi
16 Temmuz 2023 Pazar 16:26

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Alpu Yolu ile ilgili soru önergesi de verdiğini kaydeden Süllü, “En son dört yıl önce sorduğumuzda, 2022’de biteceği söylenmişti. Son derece kısa bir bölünmüş yol ve hala çalışmalar devam ediyor, bitirilemedi. Biz bir an evvel ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan ve sürekli kazalar yaşanan Alpu Yolu’nun bitirilmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

“ALPU YOLU’NUN 2022’DE BİTİRİLECEĞİ SÖYLENMİŞTİ”

Yapımına uzun yıllar önce başlanan ve ‘ölüm yolu’ olarak bilinen Alpu Yolu’nda incelemelerde bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Süllü, “Şu anda Alpu Yolu’ndayız. Yaklaşık dört, beş yıldır burada bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. En son dört yıl önce sorduğumuzda, 31 Aralık 2022’de biteceği söylenmişti. İşte görüldüğü gibi son derece kısa bir bölünmüş yol ve hala çalışmalar devam ediyor, bitirilemedi. Tekrar soru önergesi vererek sordum. Hatta burada tarlalar var, kamulaştırmaları yapılmadı” dedi.

“ESKİŞEHİRLİLERİN AKP İKTİDARININ SÖYLEDİĞİ YALANLARA KARINLARI TOK!”

“Her seçim öncesi olduğu gibi yine vaatler veriliyor Eskişehir’e. Hem Seyitgazi-Kırka Yolu’nun yapılacağı hem de Alpu Yolu’nun bitirileceği söyleniyor ama henüz daha birkaç yıllık işi var bu yolların” diyen Süllü, “Artık Eskişehirlilerin, bu kendilerini kandıran AKP iktidarına, söyledikleri yalanlarına karınları tok! Biz bir an evvel ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan ve sürekli kazalar yaşanan Alpu Yolu’nun bitirilmesi, Mihalıççık Yolu’nun yapılması ve Seyitgazi-Kırka Yolu’na da bir an önce başlanması çağrısında bulunuyoruz, Eskişehirliler olarak talebimiz budur” diye konuştu.

“ALPU YOLU’NUN TAMAMLANMAMASININ GEREKÇESİ NEDİR?”

Süllü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergesinde, “2017 yılında ihale süreci başlatılan Eskişehir-Alpu Yolu Projesi bugün itibari ile hangi aşamadadır? Bugüne kadar tamamlanmamasının gerekçesi nedir? Hangi tarihte tamamlanması öngörülmektedir?” diye sordu. “Eskişehir-Alpu Yolu Projesi kapsamında yol kenarında bulunan şahıs arazilerinin kamulaştırma süreci tamamlanmış mıdır? Tamamlanmadıysa gerekçesi nedir?” diye soran Süllü, “31.12.2022 tarihinde bitirileceği planlanan ancak tamamlanmayan Eskişehir-Alpu Yolu’nun yapımının hangi tarihte tamamlanması öngörülmektedir?” dedi. Süllü, Bakan Dünyanın en büyük bor rezervinin bulunduğu Kırka Eti Maden’e ulaşımı da kolaylaştıracak Kırka Yolu için projeniz var mıdır? Alpu-Mihalıççık yolu projesi gündeme alınmış mıdır?” şeklindeki sorularına da Bakan Uraloğlu’ndan yanıt istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.