Uzun bayram tatili baharat satışında beklenen hareketliği getirmedi

Kurban Bayramına az bir süre kala baharat satışlarının yükselmesi bekleyen satıcılar, uzun tatil ve kurban kesiminin azalması sebebi ile umduklarını bulamadılar.

Uzun bayram tatili baharat satışında beklenen hareketliği getirmedi
26 Ağustos 2017 Cumartesi 12:16


Baharat dükkanı işleten Koray Özkılıç eskiden Kurban Bayramı geldiğinde baharat satışlarının esnafını memnun ettiğini anlattı. Artık bayramların daha farklı geçmesi sebebiyle vatandaşların önceki yıllar gibi baharat satın almadıklarını ifade eden Özkılıç, “Özellikle Kurban Bayramı öncesi satışlarımız yükseliyordu. Lakin her şey deformasyona uğradığı gibi bayramlar da bundan nasibini aldı. İnsanlar bayramı artık dini Allah'ın bir emir olduğunu unutarak sadece bir tatile dönüştürdü. Önceden kışa denk gelince sucuk baharatı yaparlardı. Malum Kurban Bayramı da yazın olduğu için sucuk baharatı da yapılmıyor. Ondan dolayı işler kötü gidiyor. Bunun sebebi de yüzde 50 uzun tatil olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bayramı artık dini bir mesele olarak değil, sadece bir tatil meselesi gördükleri için insanlar kurban keserek baharatlı işler pek tüketmiyorlar. Eski hızlılık yok. Daha önceden çok hızlı şekilde lahmacun tüketiliyorsa şuan pizza hamburgere döndüğü gibi bu da aynı şekildedir" dedi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.