GÖZARDI EDİLEN SAAT TAMİRCİLİĞİ, GELECEKTE DEĞERLENECEK

Yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı Eskişehir’de sadece 30 saat tamircisi bulunurken, bunların sadece 10’u usta seviyesinde vatandaşlara hizmet veriyor.

GÖZARDI EDİLEN SAAT TAMİRCİLİĞİ, GELECEKTE DEĞERLENECEK
26 Ağustos 2017 Cumartesi 12:23


Teknolojinin de gelişmesiyle her geçen gün biraz daha arka planda kalan saat tamirciliği, alttan çırak yetişmemesi ve bu konuda bir mesleki eğitimin olmaması sebebiyle zor günler geçiriyor.

İyi bir geliri olan saat tamirciliğini gençlere teşvik etmeye çalışan saat ustaları ise ilgisizlik sebebiyle üzüntülerini dile getirdi. Saat tamirciliğinin, yetenek ve sabır işi olduğunu belirten Eskişehir Saatçiler Odası Başkanı Selahattin Kahveci, bugün çırak olmaya niyetli gençlerin son yıllarda arka planda kalan bu mesleği gelecekte avantaja çevirebileceklerini aktardı.

Başkan Kahveci, “Eskişehir’in nüfusu artık 1 milyona yaklaştı. Şuan Eskişehir'de 30 tane saat tamircisi var. Bunların ise yalnızca 10'u usta seviyesinde. Yani 1 milyon kişiye 10 saat ustası düşüyor. Bu aslında bir dezavantaj gözükmekle birlikte, bugün mesleğe girecek olan gençlerin kısa süre içerisinde sivrilmelerini de sağlayabilecek bir durum. Bu mesleğin parası da gerçekten çok iyi. Asla pişman olmazlar. Biz bu mesleğin devamını arzuluyoruz. İnanıyorum ki saat tamirciliği gelecekte değerlenecek” şeklinde konuştu.

Alttan çırak yetişmesi için gençleri teşvik etmeye çalıştıklarını aktaran Selahattin Kahveci, buna ek olarak mesleğin zorlukları hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Sabır ve yetenek çok önemli unsurlar. Pil takmakla saat tamircisi olunmuyor. Kurmalı saatler var, otomatik saatler var. Bunların bir çok detayı var. Bunların hepsini yapmak iyi bir ustalık ister. Ben Artvinliyim. Bizim oralarda iş seçeneği azdır. Bu sebeple bu işe girdik. Çıraklıktan saat tamirciliğini öğrendik. Bu işin okulu yok. Pratik işi. Biz böyle başladık. Gençlerimiz de böyle başlayabilir. Saat tamirciliğinde çok güzel para var. Gençlere öneriyorum.”

Etiketler; #saat #tamir
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.