Seferberliğine ilk destek ESO ve İŞKUR’dan

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Eskişehir İŞKUR, Milli İstihdam Seferberliğine destek veren projeye imza attı. Bu sayede ESO ve İŞKUR işsizlikle mücadele ve iş arayanlara iş sağlama konusunda önemli bir adım atmış oldu.

Seferberliğine ilk destek ESO ve İŞKUR’dan
18 Ekim 2018 Perşembe 16:00

ESO üyelerinden toplanan talep ve İŞKUR’a kayıtlı iş arayanları bir araya getiren CNC operatörü eğitim ve çalışan seçmeleri ESO’da geçekleştirildi. Seçmelere ESO üyesi firmaları katıldı.

Seçmeler öncesi yapılan toplantıda konuşan ESO Yönetim Kurulu Üyesi Güven Erdoğan, “Çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İŞKUR ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği yani MEGİP hayata geçirilmiştir. Biz de bu projede ESO olarak yer alıyor ve ilk adımlarımızı atıyoruz” dedi

TEORİK VE PRATİK EĞİTİM

Bu kapsamda üyelerden toplanan talep sonrası en önemli çalışan ihtiyacının CNC Operatörleri olduğunun bilgisini veren Erdoğan, “İş arayanlarımız ile üyelerimizi bugün odamızda bir araya getirdik. İki yıl boyunca mesleki eğitim kurslarımızda teorik ve pratik eğitimi bir arada uygulayacağız. Bir anlamda Eskişehir’de işsizliğe savaş açtık” dedi.

NİTELİKLİ İŞGÜCÜNE DESTEK

Toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş ise ESO ile yapılan proje ile önemli bir kaynak oluşturulduğunu söyledi. Yoldaş, “İşverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yine işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturacağımız eğitim programı ile yetiştireceğiz” diye konuştu.

61 TL GÜNLÜK HARÇLIK

Bu kapsamda 160 fiili günü geçmeyecek şekilde yani en fazla 8 ay süreyle mesleki eğitim kursları düzenleneceğini anlatan Yoldaş, “Kurslarımıza katılan vatandaşlarımıza günlük 61,65 TL cep harçlığı ödenecek. Ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılanacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.