Genç avukatlar ruhsatlarını aldı

Avukatlık ruhsatını almaya hak kazanan 36 genç avukat Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yeminlerini ederek avukatlık ruhsatlarını aldılar.

Genç avukatlar ruhsatlarını aldı
18 Ekim 2018 Perşembe 16:07

Törende Baro Başkanı Mustafa Elagöz ve Yönetim Kurulu ile usta avukatlar ve genç avukatların aileleri de yer aldı.

Törende genç avukatlara seslenen Elagöz, Eskişehir Baro tarihinde  ilk kez aynı anda 36 genç avukatın ruhsat aldığını belirterek, “Bu heyecanı biz de yaşadık zamanında. Onların duygu ve düşüncelerini paylaşıyoruz. Kendilerine mesai harcayan ailelerine teşekkür ederim. Gösterdikleri başarılardan dolayı genç avukatlarımızı kutluyorum.” dedi.

Elagöz, avukatlara seslenerek hukukun üstünlüğünün peşinden gidilmeli ve para kazanma hırsı ile kimsenin önünde eğilmemeleri gerektiğini vurgulayarak şunları ekledi: “Herkes avukat olamaz. Bizler yargının kurucu unsuru olan savunma makamını temsil ediyoruz. Yaptığımız görev diğerlerine benzemez bu bilinçle hareket etmek bizim boynumuzun borcudur. Bugün ruhsatını alacak arkadaşlarımın da bu bilinçle hareket edeceğine inanıyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.