ODE Yalıtımdan “Yanındayız Karavanı” projesine destek

ODE Yalıtım, erkeklerin aktif katılımıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı sivil toplum kuruluşlarından Yanındayız Derneği tarafından geliştirilen “Yanındayız Karavanı" projesinin finansal destekçileri arasında yer aldı.

ODE Yalıtımdan “Yanındayız Karavanı” projesine destek
06 Haziran 2023 Salı 15:42

Proje kapsamında öncelikli olarak Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman olmak üzere dört şehirde depremin yol açtığı olumsuz yaşam koşullarına maruz kalan her yaştan kadına ve çocuğa bir yıl boyunca psikososyal destek sağlanacak ve temel hijyen ihtiyaçları karşılanacak.

Deprem felaketini yaşayan bölge halkına yönelik desteklerin kesintisiz ve uzun süreli olması gerektiğine inandıklarını söyleyen ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Depremin ilk gününden itibaren tüm Türkiye büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Bu desteklerin uzun süre boyunca devam etmesi gerekiyor çünkü böylesine büyük bir felaketin izlerini bu kadar kısa sürede silmek mümkün değil. Biz de gerek şirket olarak gerekse çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak yaraların sarılması, bölgenin yeniden ayağa kalkması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarını her zaman takdirle karşılayıp desteklediğimiz YANINDAYIZ Derneği’nin bölgedeki kadın ve çocuklara önemli katkı sağlayacağına inandığımız projesinin içinde yer almaktan da mutluluk duyuyoruz” dedi.  

Proje kapsamında alanında uzman bir ekip, deprem bölgesindeki il merkezinden uzakta psikososyal desteğe ihtiyaç duyan köyleri karavan ile ziyaret edecek. Psikososyal destek ile bu bölgedeki kadınların ve çocukların kendilerini güvende hissetmeleri, değerli hissetmeleri, travmanın uzun süreleri etkilerinin azaltılması, dayanıklılıklarının artırılması ve acılarının hafifletilmesi amaçlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.