Alkan: Çocuk haklarına aykırıdır

Eskişehir Valiliği’nin onayı ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Manevi danışmanlık’ projesi ile kentte okullara imam göndermeye başladı. Uygulamaya tepkiler büyüyor...

Alkan: Çocuk haklarına aykırıdır
06 Haziran 2023 Salı 19:33

Okullarda imamların görevlendirilecek olmasına eğitimcilerden de tepki geldi. Eğitim-Sen üyeleri, düzenledikleri eylemde ‘Okullarda imam istemiyoruz. Laik eğitim kırmızı çizgimizdir’ dedi. Açıklamayı yapan Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, başta bir öğün yemek talebini gerçekleştiremeyen Milli Eğitim Müdürü’nün okullara imam göndermesi düşündürücüdür dedi. Alkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Okullarda öğrencilere manevi danışmanlık için imam, vaiz gibi diyanet personeli görevlendirilmesi hukuka, pedagojik ilkelere, çocuk hakları sözleşmesine açıkça aykırıdır.

Mevzuat hükümlerinde okullarda psikolojik danışmanlık hizmetini rehber öğretmenlerinin hangi ilkelere yürüteceği belirlenmişken üçüncü kişilere bu görevin verilmesinin hukuksal dayanağı yoktur. Eğitimci olmayan bu kişilerin çocukların ruhsal durumlarında ve kişilik yapılarında ne denli olumsuzluklar yaratacağı, aldıkları eğitimle ve rehberlikle bağdaşmayan sonuçlara neden olacağı kuşkusuzdur. Devletin eğitim-öğretim yetkisini kötüye kullanıma ve/veya olumsuz sonuçlara neden olabilecek şekilde yetki devri, çocuk hakları sözleşmesine de aykırıdır. Bu bağlamda bir an önce Milli Eğitim Bakanlığının bu görevlendirmeye dayanak olan protokolleri iptal etmesi bir zorunluluktur” dedi. Eyleme CHP il örgütü ile Eskişehir Milletvekilleri de katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.