MÜTEAHHİTLER SEKTÖR BULUŞMALARI TOPLANTISI'NDA

Eskişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen Sektör Buluşmaları Toplantısı’nda inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyeler, sorunlarını ve taleplerini Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a ilettiler.

MÜTEAHHİTLER SEKTÖR BULUŞMALARI TOPLANTISI'NDA
30 Kasım 2017 Perşembe 13:24

ETO üyelerinin talep ve beklentilerini anlatma fırsatı buldukları Sektör Buluşmaları Toplantısı’nın ikincisi Tepebaşı’nda faaliyet gösteren müteahhitlerin katılımı ile gerçekleşti.  Toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in yanı sıra, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcıları Erdoğan Aydoğmuş, imar ve ruhsat işlerindeki yöneticiler katıldı. Toplantıya katılan 370 müteahhit sektörlerinde yaşanan sıkıntıları belediye yönetimine iletme fırsatı buldu.

Güler: “İnşaat sektöründeki sorunlar arttı”

Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, üyelerin sorunlarının çözümü için öncülük etmeye devam ettiklerini söyledi. İnşaat sektörünün son yıllarda sıkıntılar yaşadığını kaydeden Güler, şehirde arsa sayısının az olmasının ve inşaat malzemelerine gelen zamların maliyetleri artırdığını buna karşın döviz ve kredi faizlerindeki yükseliş nedeniyle satışların azaldığını dile getirdi. Bütün bunlara bürokrasideki yavaşlığın da eklenmesiyle müteahhitlerin mağdur olduğunu kaydeden Güler, sorunların çözümü için ilgili kurumlar, belediyeler ve bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduklarını dile getirdi. Sektörün geleceği hakkında da değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Güler, kentsel dönüşümün ardından küçük ölçekli arsalarda inşaat yapılmasının zorlaşacağını kaydeden Güler, müteahhitlerin ancak firmalarını ve mali güçlerini birleştirmesi ile büyük çaptaki firmalarla rekabet edebileceğini söyledi.

Ataç: “Sorunları çözmek için bir aradayız”

Toplantıda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, inşaat sektöründe yaşanan sorunların yapı denetim firmaları, belediyeler ve inşaat sektörünün ortak çabası ile çözülebileceğini kaydetti. Sorunların çözümü noktasında belediye olarak taşın altına elini koymaya hazır olduklarını belirten Ataç, düzenlenen toplantı sayesinde eksiklikleri tespit etme fırsatı bulduklarını söyledi. Bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin hızlandırılması için daha fazla çaba göstereceklerini kaydeden Ataç,  ETO üyesi müteahhitlerin sorularına da yanıt verdi.

Üyelerden ETO Başkanı Güler’e teşekkür

Toplantıda sorunlarını iletme fırsatı bulan ETO üyeleri iskan ve ruhsatlarda yaşanan sıkıntılarının giderilmesi, hafriyat giderlerindeki artışın engellenmesi, belediyedeki bürokrasinin azaltılması gerektiğinin altını çizdiler. Toplantının düzenlenmesi dolayısıyla ETO Başkanı Metin Güler’e teşekkür eden üyeler, sorunlarının takip edilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.