Metin Güler: Artan maliyetler tüketiciye de yansıtılıyor, enflasyon yükseliyor

ETO Başkanı Metin Güler, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın akaryakıt fiyatlarını çok yükselttiğini ve buna bağlı olarak ülkemizdeki üretim, işletme ve nakliye maliyetlerinin de arttığını belirterek, akaryakıt fiyatlarında uygulanan ÖTV ve KDV gibi vergilerde kısa süreliğine de olsa indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Metin Güler: Artan maliyetler tüketiciye de yansıtılıyor, enflasyon yükseliyor
08 Mart 2022 Salı 11:33

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar hakkında açıklamada bulundu. Güler yaptığı açıklamada, akaryakıt fiyatlarının küresel sebeplerden dolayı dünyanın dört bir yanında yükseldiğini ancak ülkemizde döviz kurunun yüksek olması ve ilave vergilerin de artması sebebiyle akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin etkisinin ülkemizde daha da hissedildiğini söyledi. Artan akaryakıt fiyatlarının tarım başta olmak üzere ticaret ve sanayide üretimin maliyetini ve firmaların giderlerini yükselttiğini belirten Güler, akaryakıt zamları sebebiyle nakliye giderlerinin iki katını aştığını söyledi.

Akaryakıt fiyatlarının daha da artmasından endişe ediyoruz

Artan maliyetlerin tüketiciye de yansıtıldığını ve böylece enflasyonun da yükseldiğini belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, akaryakıt fiyatlarının düşmesinin enflasyonun düşmesine de katkı sağlayacağını söyledi. Güler, kısa bir süre için de olsa gıda ürünlerinin nakliyesi başta olmak üzere ticari faaliyetlerde kullanılan akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV ve KDV gibi vergilerin düşürülmesi gerektiğini dile getirdi. Rusya ve Ukrayna’da yaşanan savaşın hem enerji hem akaryakıt maliyetlerini tırmandırdığını ve akaryakıt fiyatlarının daha da yükselmesinden endişe edildiğini belirten Güler, akaryakıt fiyatları uluslararası piyasalarda durgunlaşana kadar devletten akaryakıt fiyatlarıyla ilgili vergi indirimi beklediklerini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.