Kesikbaş, 16 maddelik destek paketini değerlendirdi

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayici, KOBİ ve girişimciler için hazırladığı 16 maddelik destek ve önlem paketini Blomberg HT’ye değerlendirdi. Kesikbaş, teşviklerin marka ve ürün yaratmak konusunda kullanılmasının ülke ve şehir ekonomisine ciddi katkı sunağını belirtti.

Kesikbaş, 16 maddelik destek paketini değerlendirdi
06 Eylül 2018 Perşembe 16:51

Bir kur şoku ile karşı karşıya kalan ekonomi içerisinde teşviklerin cesaretlendirici olduğuna vurgu yapan Kesikbaş, Sanayinin temel argümanı ihracatı arttırmak olmalı. Bu doğrultuda AR-GE ve inovasyona markalaşma ve ürüne yatırım yapmanın önemi büyük. Teşviklere baktığımız zaman anlam ve içerik olarak yerine oturan teşvikler. Verilecek olan paraların nitelikli bir şekilde kullanılması, doğru harcanması açısında denetleniyor olması gerekiyor. Teşviklerin doğru yerlere doğru kanalize edilmesi halinde çok ciddi fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 Eskişehir’in yan sanayide çok ciddi başarılara imza attığını kaydeden Kesikbaş, “Bana kalırsa en önemli şey yan sanayiye çalışan şirketlerin kendi ürünlerini kendi markalarını oluşturacak şekilde teşvikler alması gerekiyor. Yan sanayi olarak çalıştığımıza maalesef artı değer üretimi istediğimiz düzeyde olmuyor. Şirketlerimizi kendi ürünlerini kendi markalarını üretmeye hazırlamamız gerekiyor. Teşviklerin marka ve inovasyona yönelik olmasının çok fayda sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.