Kerem Toparlar: Türkiye bol ve ucuz para döneminde dağıtılan tüm kredileri katma değersiz işlere yatırdı.

ESGİAD Başkan Vekili Kerem Toparlar 16 Temmuz gecesi yapılan ÖTV zamları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Toparlar enflasyona etkiyi azaltmak için lojistik sektörü, işçi ve okul servisleri ÖTV’den muaf tutulsun önerisinde bulundu.

Kerem Toparlar: Türkiye bol ve ucuz para döneminde dağıtılan tüm kredileri katma değersiz işlere yatırdı.
16 Temmuz 2023 Pazar 15:51

Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) Başkanvekili Kerem Toparlar; Katma değerli ürün, insan ve hizmet üretemeyen ekonomiler, faiz enflasyon sarmalına girerler ve buralarda halkın satın alma gücü hiçbir zaman gerçekten artmaz. Türkiye bol ve ucuz para döneminde dağıtılan tüm kredileri katma değersiz işlere yatırdı. Bu dönemde döviz getirecek ya da çok fazla döviz harcanan enerji gibi alanlara yatırım yapılmadığı için, dönemin bitişiyle beraber bu zamlara mecbur kalındı. Ancak zam bununla sınırlı kalmayacak. Ne yazık ki bu maliyetlerin direkt ve dolaylı etkisi ile tepeden tırnağa her üründe hızına yetişilmez fiyatlar göreceğiz. Akla ilk gelen lojistik maliyetinin sadece sanayide değil her yerde logaritmik olarak arttığına tanık olacağız. Koşullar zor ancak bu ağrıyı kısa vadede hafifletmek için belli önlemler alınabilir. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in “akaryakıt zammı yerel yönetimlere yansıtılmasın” önerisini kayda değer buluyorum. Öte yandan enflasyona etkiyi bir nebze azaltmak için bu muafiyetin hammadde üretimi ve lojistik sektörüne de yansıtılmasını, İşçi ve okul servislerinin de bu özel duruma eklenmesini öneriyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nazmi Ekincek - 10 ay önce
Bunu bir iş adamının hemde dernek başkanının söylemesi esef verici..bu dediği yapılmayan yatırımları kim yapacak.iş adamları değil mi eee madem zatıalileri ve gurubu niye yapmamı