Hasan Polatkan Havalimanında yolcu sayısı artıyor

Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Hasan Polatkan Havalimanı yılın ilk dokuz aylık döneminde 95 bin yolcuya hizmet verdi. Bu rakamın Ekim ayında 100 bini geçmesi bekleniyor. Ayrıca 3 bin 250 eğitim uçuşu gerçekleştirildi.

Hasan Polatkan Havalimanında yolcu sayısı artıyor
15 Eylül 2022 Perşembe 16:10

Her geçen gün yolcu trafiği artan ESTÜ’ye bağlı Hasan Polatkan Havalimanında umre seferleri başladı. Belçika ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’daki çok sayıda noktaya direkt uçuşların yapıldığı Hasan Polatkan Havalimanında ilk umre uçuşu 13 Eylül Salı günü yapıldı. İlk umre seferinde 163 kişi dualarla umreye uğurlandı. Hasan Polatkan Havalimanında ikinci umre seferinin 20 Eylül Salı günü yapılması bekleniyor.

Pandemi sonrası yolcu sayısında belirgin bir artış olduğu gözlenen ESTÜ Hasan Polatkan Havalimanında 2022 yılı başından bugüne kadar 95 bin yolcu taşındı. Ekim ayı içerisinde yolcu sayısının 100 bini geçmesi bekleniyor.

Eskişehir ve bölgeye verdiği hizmetlerin yanı sıra ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümünün uçuş eğitim faaliyetlerinin de gerçekleştirildiği ESTÜ Hasan Polatkan Havalimanında bugüne kadar 3 bin 250 eğitim uçuşu gerçekleşti.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.