Giydirme Cephe Nedir?

Giydirme Cephe Nedir?
24 Ekim 2019 Perşembe 12:23

Giydirme cephe, yapılarda en çok tercih edilen estetik görünümlü ve ekonomik açıdan da fayda sağlayan bir çalışma olarak tanımlanmaktadır.

 Modern ve çok katlı yapıların hayatımıza girmesi ile kullanılırlığı artan çalışmaları çoğu ülkede olduğu gibi Türkiye'de de uygulanmaktadır. Giydirme cepheler ilk yapıldığında sanki binaya ağırlık veriyor hissi uyandırmaktaydı. Ancak çalışmaların profesyonel bir şekilde yayılması ile aslında çok daha hafif bir malzeme kullanıldığı ve ekonomik açıdan da çok daha avantajlı olduğu ortaya çıkmıştır.

 Giydirme Sistemlerin Tercih Edilme Nedenleri

 Mimarların en çok tercih ettiği yapı türü giydirme cephe çalışmalarıdır. Sebebi ise mimarlar bu çalışma ile kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmekte ve özellikle yüksek yapılı binalarda görsel şova dönüşen işlere imza atmaktadırlar. Giydirme cephe çalışmalarının sadece görsel açıdan faydaları bulunmamaktadır. Bu tür sistemlerinde ısı yalıtımı muntazam şekilde sağlanmaktadır.

 Yazın serin kışın sıcak yapıların oluşmasını sağlaya bu sistem çook sayıda yapıda tercih edilmektedir. Çevresel her türlü etkene karşı da dayanıklı olan sistemler defalarca denenmiş malzeme ile donatılmaktadır. Yağmur, kar suyu, güneş bu tür sistemlere zarar verememektedir. Bu sayede bina tahribatının da önüne geçilmiş durumdadır.

 Giydirme Cephe Çeşitleri

 Giydirme cephe sistemleri ağır ve hafif sistemler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Çelik ya da alüminyum kaplama çeşitteki profiller kadar cam çeşitleri de en çok kullanılan kaplama çeşitleri arasındadır. Panel kaplama çeşitleri ise en şık duran ve yine çok tercih edilen giydirme cephe sistemlerindendir. Özellikle yüksek yapılı binalarda çok şık durmaktadır. Camlı giydirme çalışmaları da özellikle plazalarda çok tercih edilmektedir.

 Özel camlar kolonlara giydirilerek dizayn edilmektedir. Montaj sistemi ile çeşitli malzemeler tercih edilerek binalara uygulanan ve şık görüntüsü ile binaların daha modern görünmesini sağlayan bu sistem için son yıllarda çok daha farklı malzemelerde tercih edilir olmuştur. Cam, alüminyum ya da farklı malzemeler ile yapılan kaplamanın dayanıklılığı da bir hayli fazladır. Diğer kaplamasız binalarla karşılaştırılır ise hem görsel açıdan hem de enerji tasarrufu açısından çok fazla faydası bulunmaktadır.


Etiketler; #GİYDİRME CEPHE
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.