SÜLLÜ CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ, ÇAKIRÖZER EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ARADI

Zeytinoğlu Gruba ait Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makina işçilerine güvenlik güçleri tarafından yapılan müdahaleye CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer tepki gösterdi.

SÜLLÜ CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ, ÇAKIRÖZER EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ARADI
24 Ekim 2019 Perşembe 14:23

Süllü, yapılan müdahalenin Eskişehir’e yakışmadığını belirterek, “Haklarını arayan emekçilere bu müdahale Eskişehirimize hiç yakışmamıştır ve kabul edilemez. . Şuanda 29 işçimiz gözaltında.  Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’ndan yanlış uygulamalarından derhal vazgeçerek, sorumluluk almalarını bekliyoruz.. Beş tane on tane insanı işçi insana alsan neyini kaybedersin diyerek,  ne olur diyerek sanayicilere seslenen Sayın Cumhurbaşkanı emekçilerin sinse kulak vererek kendisine bağlı olan TMSF’nin gereğini yapmasını sağlamalıdır” dedi.

“Bir iktidar mensubu sizi dinleyeceğiz demedi”

Uzun süredir haklarını arayan işçilere yapılan müdahalenin kabule dilemeyeceğini belirten Çakır Özer, ise şöyle konutu: Bir aydır seslerini duyurmaya çalışıyorlar Eskişehir’de geniş katılımlı açıklama yaptılar. İktidar milletvekilleri ile görüşmek için çabaladılar. Yazışmalar yaptılar işlerine devam edebilmek. Bugüne kadar seslerine kulak verilmedi. İnsanlar sadece işlerini korumak için seslerini duyurmak derdindeler. 2 gündür açlık grevindeydiler. Bu çok doğal hakları. Biz bir taraftan mecliste bütün partiden milletvekilleri ile Türkiye daha özgür olsun diye mücadele veriyoruz. Bir taraftan ise hakkını aramak isteyen, işine sahip çıkan işçilere polisler gazla copla müdahale ediyorlar. 30’a yakın gözaltı kabul edilemez. Emniyet müdürü ile görüşerek bu sert müdahalenin uygun olmadığını bir an önce gözaltına alınanların serbest bırakılmalarını aktardık. Biz Birleşik Metal İş işçilerinin yanındayız. Çalışan fabrikalar TMSF devraldıktan sonra 10 yılda batma noktasına geldi. Babalar işsiz kalmasın, çocuklar aç kalmasın diye mücadele diyorlar. Bir tane iktidar milletvekili çıkıp da sizi dinleyeceği demedi maalesef. Bugün yapılan uygulamayı da kınıyoruz. İşine sahip çıkan işçiye gazla copla müdahale edilmesi kabul edilemez.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.