FİNANSAL RAPORLAMA ETO’DA ANLATILDI

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Tanıtım Toplantısı Eskişehir Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

FİNANSAL RAPORLAMA ETO’DA ANLATILDI
23 Ağustos 2017 Çarşamba 16:03

Bağımsız denetime tâbi olup TFRS uygulamayan işletmelerin 2018 yılı itibarıyla finansal tablolarını hazırlarken uygulayacağı bir finansal raporlama standardı olan BOBİ FRS’nin Eskişehir tanıtım toplantısı Eskişehir Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya ETO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Can Apaydın, KGK Kurul Üyesi Mustafa Dönmez, Eskişehir Ticaret İl Müdür Vekili Cemil Kürkçü, Eskişehir YMMMO ve Eskişehir SMMMO yetkilileri ile çok sayıda tüccar ve sanayici katıldı.

“Küresel rekabette avantaj sağlayacağız”

Açılış konuşmasında Finansal Raporlama Sisteminin önemine vurgu yapan KGK Kurul Üyesi Mustafa Dönmez, Türkiye’nin de artık finansal raporlama konusunda maliyetleri düşürecek ve küresel ligde yarışmayı sağlayacak bir raporlama sistemine sahip olduğuna vurgu yaptı. Söz konusu raporlama sisteminin sağlayacağı avantajları da değerlendiren Dönmez, artık Türkiye’nin küresel rekabet avantajı sağlayacağını vurguladı.

BOBİ FRS Nedir?

BOBİ FRS’nin amacı, işletmelerin büyüklüğü ve finansal tablo kullanıcılarının ihtiyaçları dikkate alınarak, gerçeğe ve ihtiyaca uygun, karşılaştırılabilir finansal tabloların oluşturulmasıdır.

BOBİ FRS, TFRS uygulamayan şirketlerin Türk Ticaret Kanunu uyarınca genel kurullarına sunulan finansal tablolarının hazırlanmasında esas alınacaktır. BOBİ FRS; ortakların, yatırımcıların, kredi verenlerin, kamunun ve diğer tarafların bilgi ihtiyacını sağlayacak genel amaçlı finansal raporlama ilkelerini karşılamaktadır. Uluslararası muhasebe ve finansal raporlama uygulamalarıyla ve AB düzenlemeleriyle uyumlu olan BOBİ FRS, işletmelerin genel olarak karşılaşabileceği tüm muhasebe işlemlerine ilişkin muhasebe esaslarını belirlemektedir.

BOBİ FRS’nin uygulanmasıyla birlikte bağımsız denetime tabi olan ancak TFRS uygulamayan şirketlerin finansal tablolarını kullanan paydaşlara gerçeğe ve ihtiyaca uygun, karşılaştırılabilir bilgi sunulması sağlanmış olacaktır. Böylece, işletmelerin doğru ve güvenilir finansal tablolar hazırlamaları ülkemizdeki yatırım iklimini olumlu yönde etkileyecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.