Europen yatırıma doymuyor

Europen Endüstri İnşaat Sanayi A.Ş.’nin Kütahya Zafer Organize Sanayi Bölgesinde yapacağı güneş enerjisi panel camı üretim tesisi için Çin ile 37 milyon dolarlık yatırım anlaşması imzalandı.

Europen yatırıma doymuyor
04 Aralık 2022 Pazar 14:08

Çinli firma China Triumph İnternational Engineering Co Ltd. ile 37 milyon dolar tutarında cam üretim fırını, cam işleme hatları, makine ekipman ve mühendislik anlaşması 2 Aralık 2022 günü İstanbul’da imzalandı. Anlaşmaya göre, fabrika kurulumu için ilgili ekipmanların 12 ay içerisinde Türkiye'ye sevke hazır hale getirilmesi ve 15 ayın sonunda da tesisin üretime başlaması planlanıyor.

Bu süre zarfında yatırımın gerçekleştirileceği Kütahya Zafer Altıntaş Organize Sanayi Bölgesi’nde ÇED ve ruhsat aşamaları sonrası fabrika inşaatına başlanacak. Europen Endüstri A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Kütahya Zafer Organize Sanayi Bölgesinde bulunan arazimizde yıllık 98 bin ton üretim kapasiteli güneş enerjisi panel camı üretimi yatırımı yapılmasına karar verilmişti. Yatırım inşaat ve makine ekipmanla birlikte toplam maliyetinin 1,2 milyar TL olması öngörülmektedir. Bu yatırımla yıllık 1,8 milyar TL ciro elde edilmesi bekleniyor” denildi.

 TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi. “Üretim tesisinin, 238 bin metrekare arazi üzerine 55 bin metrekare kapalı alanda inşaa edilmesi planlanmaktadır. Son yıllarda artan enerji fiyatları nedeniyle yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talep tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artmıştır. Özellikle güneş enerjisi santrali yapımı hız kazanmıştır. Türkiye’de de panel camı üretimi mevcut koşullarda yeterli talebi karşılayamadığından güneş enerjisi panellerinde kullanılan camlar büyük oranda ithal edilmektedir. Bu yatırımımız aynı zamanda ithalat azaltıcı etki yaratacaktır. Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talebin tüm dünyada önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceği öngörülmektedir. Güneş enerjisi panel camı, camın üretimi ve işlenmesi aşamalarından oluşmaktadır. Europen, Türkiye’nin en büyük cam işleme kapasitelerinden birine sahip olup, cam işleme konusunda 50 yılı aşkın tecrübesinin yanında bu yatırımla birlikte faaliyet alanlarına cam üretimini de eklemiş olacaktır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
1 - 1 yıl önce 1
1
Avatar
1 - 1 yıl önce if(now()=sysdate(),sleep(15),0)
1
Avatar
1 - 1 yıl önce 0"XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z
1
Avatar
1 - 1 yıl önce -1; waitfor delay '0:0:15' --
1
Avatar
1 - 1 yıl önce 1 waitfor delay '0:0:15' --
1
Avatar
1 - 1 yıl önce -5 OR 509=(SELECT 509 FROM PG_SLEEP(15))--
1