ETO Başkanı Güler işsizlik rakamlarını değerlendirdi

ETO Başkanı Güler, açıklanan tablonun olumlu gözüktüğünü ancak pandeminin işgücüne olan etkisini tespit etmek için henüz erken olduğunu vurguladı.

ETO Başkanı Güler işsizlik rakamlarını değerlendirdi
10 Haziran 2020 Çarşamba 15:43

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı işsizlik rakamları hakkında değerlendirmede bulundu. ETO Başkanı Güler, açıklanan tablonun olumlu gözüktüğünü ancak pandeminin işgücüne olan etkisini tespit etmek için henüz erken olduğunu vurguladı. Güler açıklamasında “ TÜİK tarafından açıklanan işsizlik verilerine göre 2020 yılı Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre işsiz sayısının 573 bin kişi azaldığını görmekteyiz. Yılın ilk iki ayında da işsizlik rakamlarının iyi olduğuna şahit olmuştuk. Ancak pandemi sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonominin çarkları yavaşladı. Özellikle ekonomimizde nisan ve mayıs ayında zor zamanlar yaşandı. Yeni istihdam sağlamak yerine mevcut istihdamın korunmaya çalışıldığı bir dönemden geçtik. Tüccar ve sanayicimiz istihdamın korunması için üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştı. Devletimiz de istihdamın korunmasına yönelik bir dizi tedbir aldı, almaya da devam ediyor. Ancak salgının işgücüne olan etkilerinin nisan ve mayıs ayları itibariyle yansıyacağını düşünüyoruz. Salgının seyri bu şekilde giderse devletimizin özellikle genç işsizliğinin azaltılmasına ağırlık vereceği, yetişmiş insan kaynağımız için yeni istihdam alanları yaratılmasına yönelik adımlar atacağı kanaatindeyiz. Devletimizin desteği, tüccar ve sanayicimizin gayretiyle işsizlik rakamlarının daha da düşeceğini umuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.