ETGB, ESTÜ VE ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ’NE TEKNOPARK KURACAK

Eskişehir OSB Başkan Vekili ve ATAP Yönetim Kurulu Üyesi Metin Saraç, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak, Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde birer Teknopark kurulacağını söyledi.

ETGB, ESTÜ VE ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ’NE TEKNOPARK KURACAK
07 Temmuz 2020 Salı 17:59

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ETGB); Eskişehir Organize Sanayi Bölgesindeki ana tesisleriyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi veAnadolu Üniversitesi’ndeki teknopark binalarına ilave olarak, yakın zamanda Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne (ESTÜ) 18 milyon 500 bin liralık yatırım ile bir teknopark dahakuracak. Teknopark binasının kuruluş çalışmalarda son aşamaya gelinirken,yapılacak yeni teknopark binasının 2022 yılı sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi idaresi ek olarak, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne de 6 milyon TL’lik bir yatırım ile teknopark binası kurma çalışmalarına da başladı.

Eskişehir Teknopark hızla büyüyor

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkan Vekili ve ATAP Yönetim Kurulu Üyesi Metin Saraç, ESTÜ’ye kurulacak olan teknopark çalışmalarında son aşamaya geldiklerini aktararak,“Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ETGB) olarak; Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde ana kampüsümüz ve binalarımız yer alıyor. Bunaek olarak geçtiğimiz yıllarda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü ile Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi kampüslerinde teknopark binalarımızı hizmete açarak, Ar-Ge yapan firmalarımıza tahsis ettik.Şimdi bu binalarımıza ilave olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) İki Eylül Kampüsü’nde 33 bin metrekarelik bir arazide teknopark kurma çalışmalarımızın sonuna geldik. Kurulacak tesislerin Eskişehir Teknik Üniversitesi, ek alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden alınan olumlu görüşlerimizle birlikteSanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuruda bulunduk. Bakanlığın incelemesi ve olumlu görüşünden sonra konu Cumhurbaşkanlığınca incelenecek ve ek alan koordinatları ResmîGazetede yayımlanarak yürürlüğe girecektir. Bu sürecin en kısa sürede tamamlanması için hem bizler hem de üniversitemiz yönetimi çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

18 milyon liralık bir yatırım

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde bünyesinde kurulacak olan teknopark binası hakkında bilgi veren Saraç, “İmar planı çalışmaları ETGB Yönetici Şirketi, Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP A.Ş.) tarafından eş zamanlı olarak yürütülen ESTÜ Teknopark’ta 5 bin metrekarelik teknopark binası yapılacak olup; 2 bin 400 metrekarelik kısmı teknopark firmalarının ofisleri, 800 metrekarelik kısmı hizmet ve destek alanı, 1800 metrekarelik alan ise teknolojik ürün üretim atölyelerinden oluşacaktır. Bu önemli yatırımın toplambedeliise 18 milyon 500 bin TL olacaktır” dedi.

2022 yılı sonunda tamamlanacak

ESTÜ Teknoparkın 2022 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini aktaran Metin Saraç, “Üniversite-sanayi iş birliğini hayata geçirmek, bilimsel temelli ticarileşebilir üretimiteşvik etmek, sanayiye yeni ve teknoloji tabanlı ürünler kazandırmak, katma değeri yüksek ürünler üretmek amacıyla kurulacak olanteknopark binasının 2022 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Bir teknopark binası da Şeyh Edebali Üniversitesi’ne

Yönetim Kurulu Üyesi Metin Saraç, ATAP tarafından her zaman çok iyi ilişkiler içinde oldukları ve hızla gelişmekte olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne de bir teknopark binası kuracaklarını aktararak,“Yine ATAP A.Ş. tarafından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde bir teknopark binası kurulmasına ilişkin proje hazırlanmış olup, tesisin 2 bin 100 metrekarelik kapalı bir alana sahip olacaktır. Bunun 300 metrekaresi idari ofis, 1500 metrekaresi girişimciler için ofisler ile 300 metrekarelik bölümü ise teknolojik ürün üretecek firmaların atölyelerine ayrılmıştır. Toplam yatırım tutarının 6 milyon TL olarak hesapladığımız bu yatırımın, 2021 yılı içinde tamamlanmasını planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.