Pınar Süt ve Süt Ürünleri

Türkiye’nin en köklü gıda markaları arasında yer alan Pınar, 1973 yılında kurulmuş olup et, su, süt ürün gamında oldukça geniş bir ürün çeşitliliği ile müşterilerine uzun yıllardır hizmet vermektedir. Her ürün yelpazesinde başarılı olan ve tüketici tarafından marka bilinirliği oldukça yüksek olan Pınar, süt ve süt ürünleri alanında da çokça tercih edilmektedir. Yaşar Holding’e bağlı olan firmanın gıda sektöründe birçok ödülü bulunmakta ve bu durum tüketicilerin firmaya olan güvenini arttırmaktadır.

Pınar Süt ve Süt Ürünleri
08 Temmuz 2020 Çarşamba 13:06

Pınar süt ve süt ürünleri alanında oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Gerçek yaşam gerçek lezzet sloganı ile yıllardır ürettiği sütlerde bile tüketicinin talebini karşılayacak farklı çeşitlere sahiptir. Uzun ömürlü süt, sade süt, yağlı süt, yarım yağlı süt ya da light süt, fonksiyonel süt ve organik süt gibi çeşitleri ile neredeyse her yaş grubuna, her sağlık durumuna uygun süt tipleri ile müşterilerinin taleplerini karşılamaktadır. Pınar Süt, yaygın bir toplama ağına sahip olup Anadolu’nun en modern ve hijyenik çiftliklerinden gelen sütleri en taze şekilde günlük olarak toplar. Soğuk zincir ile korunarak fabrikalarına ulaştırılan sütler laboratuvarlarda gerekli analizlerden geçirilir ve son derece teknolojik firmalarında ambalajlanarak müşterilerine servise çıkar. Hiçbir katkı maddesi içermeyen Pınar süt ürünleri %100 doğaldır ve uzun ömürlüdür. Pınar sütler, genellikle 500 ml ya da 1000 ml paketler halinde satılmaktadır. Aynı zamanda dilerseniz internet alışverişlerinizde kolaylık sağlayacağı için koli olarak da satın almanız mümkündür.

Kalsiyum açısından son derece zengin olan süt ve süt ürünleri tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Hatta uzmanlar hamilelik döneminde kalsiyum ihtiyacının fazla olması sebebiyle süt ve süt ürünlerinin günde ortalama 4-5 porsiyon tüketilmesi gerektiğini belirtmektedir. Bebeklerin kas ve kemik gelişimi için son derece değerli vitaminler barındıran süt ve süt ürünleri bebeklikte, ilerleyen yaşlarda ve tüm gelişim dönemlerinde vücudun en önemli ihtiyaçları arasındadır.

Her bireyin süt ve süt ürünlerine ihtiyacı olsa da kimilerinin süt ürünleri alerjisi bulunmaktadır. Özellikle bebeklerde de görülebilen bu alerji türünde, vücut inek sütündeki proteinlere karşı alerji antikorları üretir ve iltihap hücrelerini aktif hale getirerek vücudun aşırı tepki vermesine neden olur. Süt ürünleri alerjisinin belirtileri ishal, kusma, cilt rahatsızlıkları ya da karın ağrıları olabilmektedir. Yetişkinlerde ise laktoz intoleransı olarak bilinmektedir. Bu nedenle inek sütü yerine koyun sütü, keçi sütü ya da soya sütü, pirinç sütü tercih edilebilir.

Pınar süt ürünlerini ele aldığımızda ise bir diğer ürünün Pınar tereyağ olduğunu görürüz. Anadolu mutfağında önemli bir yere sahip olan Pınar tereyağ, yemeklerinize enfes bir lezzet ve koku vermek için en yüksek kalite koşulları altında üretilmektedir. Pınar tereyağ 125 gr, 250 gr, 500 gr ya da 1000 gr’lık paketler halinde satılmaktadır. Kullanım oranınıza göre satın almanız tarihi geçmeden ve tazeliğini koruyacak şekilde tüketmenize destek olacaktır.

Pınar peynir kategorisi, yine tüketici tercihlerine göre çokça çeşitlenmiştir. Her biri yağ oranına göre kendi içerisinde ayrılmakla birlikte beyaz peynir, taze kaşar, süzme peynir, Pınar beyaz, Pınar labne, Pınar krem peynir, Pınar üçgen peynir, Pınar dilimli peynir, Pınar hellim peyniri ürünleri arasındadır. Peynirlerinin yapımı her ne kadar belirli bir formüle ait olsa da Pınar lezzeti ile peynir konusunda hep öne çıkan markalar arasında olmuştur.

Süt ürünleri arasında her evde sıklıkla tüketilenlerden birisi de yoğurtlardır. Birçok yemeğin yanında tüketilen Pınar yoğurt, light yoğurt, organik yoğurt, laktozsuz yoğurt, protein yoğurt olmak üzere farklı çeşitlere sahiptir, her biri yine 250 gr ila 1000 gr arası paketlerde satılmaktadır. Tüm gıda ürünlerini alırken yapmamız gerektiği gibi son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmemiz gerekmektedir.

Pınar ayran ve Pınar kefir, sütten sonra en çok tüketilen içecekler arasındadır. Hem oldukça sağlıklı olan ayran ve kefirin günlük tüketim ürünleri arasında da bulunması tavsiye edilmektedir. Pınar ayranlar 1 lt’lik şişelerde ya da bardak formunda satılmaktadır. Yumuşak içimi ve yoğun kıvamı ile mucizevi içecek Pınar kefir, barındırdığı probiyotikler sayesinde vücut için oldukça faydalıdır. Üstelik Pınar kefirin sade, çilekli, orman meyveli ve kayısılı çeşitleri de bulunmaktadır. Tadına alışkın olmadığınız kefiri tüketmek isterseniz gerçek meyveli Pınar kefiri de deneyebilirsiniz.

Ev tüketiminde kullanılan süt ürünlerinden biri de Pınar kremalardır, özellikle tavuklu ve etli yemeklerde ya da makarnada kullanılan kremalar, pasta yapımında da çoklukla tercih edilmektedir.
200 ml’lik paketler halinde satılan Pınar krema pratikliği ile zaman kazandıracaktır.

Pınar süt ve süt ürünleri fiyatları ele alındığında diğer markalara göre biraz daha bütçeli olduğu görülmekle birlikte, geniş dağıtım ağı, tam 150 kez sütün analizlerden geçmesi, Anadolu’ndan taze sütleri toplama ağı, tüketicilerin memnuniyet düzeyi düşünüldüğünde kalite – fiyat oranının dengeli olduğu bilinmektedir.

Pınar süt ve süt ürünleri, ülkemizde birçok market ve internet sitesi tarafından satılmaktadır. Bu noktada en önemli detaylardan birisi size en hızlı ve en sağlıklı şekilde gönderim yapabilecek aynı zamanda da en ekonomik fiyatı sunan firmayı bulmaktır. Cimri.com’da Pınar markasının birçok ürününün fiyatlarını karşılaştırabilir, hem ürünler hem de mağaza hakkında tüketici yorumlarını değerlendirebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.