ESO’dan Eskişehir için önemli anlaşma

Avrupa Havacılık Kümelerinin Türkiye’deki ortağı olan Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen EACP ABROAD projesi kapsamında Dubai Airshow İş Heyeti Programı’nı gerçekleştirdi. Program kapsamında ESO önemli bir işbirliği anlaşmasında imza attı.

ESO’dan Eskişehir için önemli anlaşma
23 Kasım 2017 Perşembe 11:57

Proje kapsamında Dubai South Havacılık Kümesi ile işbirliği anlaşması imzalandığını açıklayan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, “ABROAD projesi Avrupa Havacılık Kümeleri Ortaklığı tarafından yürütülen ve Odamızın da ortak olduğu bir girişimdir. Proje ile Avrupa dışından seçilen ABD, Kanada, Japonya, Brezilya, Meksika ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi hedef ülkelerle havacılık alanındaki işbirliği imkânlarının geliştirilmesini hedefliyoruz. Odamız projede sorumlu olduğu ülke dâhilinde Dubai South ile önemli bir anlaşma imzalamıştır” dedi. 
25 milyar dolarlık proje
İmzalanan anlaşma kapsamında önümüzdeki dönemde Eskişehir’e önemli kazanımlar sağlanacağının üstünde duran Özaydemir, 25 milyar dolarlık bütçeye sahip projede yer almak ve Eskişehir’i projeye dâhil etmek için çalıştıklarının altını çizdi. 
Dubai South’un 145 Milyon metrekare alanda kurulmakta olan yeni bir havacılık şehri projesi olduğuna değinen Özaydemir, “Proje, havacılık sektörü üzerinde odaklanmakta ve içerisinde Dünya’nın en büyük havaalanını, endüstri parklarını, otelleri, lojistik merkezleri, eğitim ve yaşam alanlarını barındırmakta. Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Musubeyli ve Dubai South CEO’su Khalifa Al Zaffin tarafından imzalanan anlaşma ile Eskişehir ve Dubai arasında, özellikle devam etmekte olan havacılık şehri projesi kapsamında potansiyel işbirliği alanları belirlenmiş ve taslak faaliyetler tanımlandı. Eskişehir’in bu işbirliğinden kazanımlar sağlamasını bekliyoruz” dedi. 
Dünya devleriyle görüşmeler
Bu önemli anlaşmanın dışında İş Heyeti Programı kapsamında Eskişehirli havacılık sektöründeki firmaların ikili görüşmeleri de gerçekleştirdiğini bildiren Özaydemir, firmaların dünya devi üreticilerle bir ara geldiğine değindi. 
Özellikle Airbus, Boeing, Lockheed Martin gibi firmalara ana tedarikçilik yapan, Rolls Royce için uçak motoru üretimi gerçekleştirecek Strata Havacılık firması ile Eskişehirli firmaların buluştuğuna değinen Özaydemir,” firmalarımızın uluslararası işbirliklerini arttırması için çalışıyoruz” diye konuştu. 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.