ESO Başkanı Kesikbaş; hayatımıza yeni kurumlar ve yeni vizyonlar katmak gerekiyor

Finans ve para piyasalarının, yani bankaların portföy yönetici genel müdürleri, Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) sanayicilerle bir araya geldi.

ESO Başkanı Kesikbaş; hayatımıza yeni kurumlar ve yeni vizyonlar katmak gerekiyor
27 Haziran 2018 Çarşamba 14:02

Yatırım yapmak ve kazanç sağlamak amacıyla nakit para, döviz, altın, tahvil, hisse senedi, mevduat ve bono gibi yatırım araçlarını kapsayan portföy yönetiminin bugünkü ve gelecekteki durumu ise ESO’da açıklandı. Toplantının açılışını ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş gerçekleştirdi.
Açılışta konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, portföy yönetiminin uzun süredir yatırımcıların ve sanayicilerinde radarında olduğuna değinen Kesikbaş, özellikle dijitalleşen dünya içerisinde bu alanda da ciddi bir ivme yakalandığını, artık sermaye piyasasında başka şeyler konuşulacağını ifade etti. 
Konuşmasında dijital dünyanın içerisinde doğan Z kuşağının varlığından bahseden Kesikbaş, bu bağlamda ondan önceki kuşakların göç kuşağı olduğunu söyledi.  Kesikbaş, “Buradan hareketle, hayatımıza yeni kurumlar ve yeni vizyonlar katmak gerekiyor. Kendimizi bu dünyanın içerisine adapte etmemiz gerekmekte. Bizler kurumlar olarak ve bireyler olarak kendimizi ve şirketlerimizi bu dijital dönüşümün içerisine konumlandırmadığımız sürece ekonomik anlamda hiçbir değerimizin olmayacağı inancındayım. Çünkü muhtemelen önümüzdeki 10 ya da 20 sene içerisinde mesleklerin belki de yüzde 60’ı olmayacak” dedi. 
Eğer bu çağa ayak uydurmazsak hiçbir şey elde edemeyeceğiz diyen Kesikbaş, ESO olarak bu dijital dönüşümde bir başlangıç olması açısından birçok proje hazırladıklarından bahsederek şöyle devam etti;
“Birçok insanla meseleyi istişare ediyoruz. Bunun için yeni bir web sitesi de hazırladık. İnteraktif sanayi gazeteciliği yapılacak. Şirketlerimizin haber değeri taşıyan tüm gelişmelerini buradan aktaracağız. Bütün sanayicilerimizden beklentimiz haber niteliği olan her şeyi bizle paylaşın. Bunu ulusalda, yerel de hatta dünyada paylaşalım bunun yolunu biliyoruz.”
 Konuşmasında sanayiciler olarak bir şeyleri farklılaştırılması gerektiğini savunan Kesikbaş, “Boş yapmamak gerekiyor, dedikodularla, ihtiraslarla kaybedecek vaktimiz yok. Artık süreç farklılaştı, sanallaşacağız, hızlanacağız ve etkileşeceğiz. Bu da sanayi 4.0’ın felsefesini oluşturuyor. Çünkü teknolojiyi yakalayamadığımız sürece hepimize; bay bay. Zor günler bizi bekliyor. Bu süreç finansal anlamda ama olur olamaz ben bunu tartışmıyorum. Ben işin vizyon kısmından bahsediyorum. Şirketlerimizin ve kendi beynimizi yenidünyaya açıp ayak uydurmamız gerekiyor” diye konuştu.  
Kaynaklar doğru yere ulaşmalı
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği Başkanı Selim Yazıcı ise açılışta yaptığı konuşmada, kıt olan kaynakların ihtiyaç sahiplerine doğru şekilde ulaştırılmasının en önemli konulardan biri olduğuna dikkat çekti. 
Reel sektörde bir değişim olduğundan söz eden Yazıcı,  “2016 yılından bakarsak 2 kat kadar sektörde bir artış var.  Borsa İstanbul Endekslerine bakarsak Türkiye'de de gayrimenkul yapılmalı yoksa başka şeyler mi yapılmalı sorusu var. Biz yatırımım nereye kayması konusunda bir fikir sahibiyiz ve bunu da ciddi bir şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.
Konuşmasında dünyadaki portföy yönetiminin büyümeye olan pozitif katkısını anlatan Yazıcı, Türkiye’nin büyük bir potansiyel büyüme yaşadığına değindi. 
Apple’den Türk girişimcisine ödül
Açılış konuşmalarından sonra Eskişehirli dijital alanda genç bir girişimci,  AppStore markete oyun geliştiren ve 21 yıl sonra Apple'dan Türkiye'ye ödül getiren Özgür Taşkın, başarını hikâyesini paylaştı.  
Ortak akıl şart
Genç girişimcileri tebrik eden Kesikbaş, yakın arkadaşların birlikte elde ettikleri başarı için, “Ortak akla ihtiyacımız var, Özgür ve ekibi bunu çok güzel başarmış. Gerçekten tebrik ediyorum” diyerek girişimcilere plaketlerini takdim etti.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra bankaların portföy yönetici genel müdürleri panelde açıklamalarda bulundular. 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.