ETO BAŞKANI GÜLER: “ROZETLERİ ÇIKARIN LOBİ OLUŞTURUN”

ETO Meclisi’nde konuşan Başkan Güler siyasilere seslenerek, Eskişehir lobisi için harekete geçmelerini istedi.

ETO BAŞKANI GÜLER: “ROZETLERİ ÇIKARIN LOBİ OLUŞTURUN”
27 Haziran 2018 Çarşamba 14:14

Eskişehir’in lobicilik faaliyetlerinde yavaş davrandığını belirten Güler,“Seçim sathından uzaklaşılması gerekiyor. Hükümetimiz ve yeni seçilen milletvekillerimiz süreci doğru yönetmeliler. Milletvekillerimiz Eskişehir lobiciliği ile ilgili adımlar atmalılar. Valimiz belediyemiz ve seçilmiş milletvekillerimiz ile birlikte şehrimizin menfaatleri için çalışacağız. Bir arada olmayı beceren kentler çok hızlı ilerliyor. Alacağınız bir karar o kenti bundan sonraki süreçte 10 yıl öteye götürebilir.   Yerli otomobil meselesi başka bir kente gitmiş durumda. Bu kentte olsaydı, belki 10 sene sonra Eskişehir’de çok daha farklı şeyleri konuşabilirdik.   Ankara’da yapacağınız lobicilik Eskişehir’e inanılmaz katkı sağlayacak” dedi.   


Ray sistemlerinin kent için önemine değinen Güler, “TÜLOMSAŞ geçen sene ilk 500 içerisindeydi.  Milli hızlı tren meselesi vardı. 2018-2019 yılında raylara indirilmesi bahsedilirken bakıyoruz şuan itibariyle başka kentlerin buna talip olduğunu bununla alakalı yol kat ettiğini görüyoruz.  Hızlı treni üretecek noktada olmuş olsaydık,  bu kente üretilseydi yanında yeni yan sanayi olacaktı. Yeni seçilmiş milletvekillerimizden isteğim kent ekonomisine katkı sağlamaları adına inşallah yüksek hızlı trenin TÜLOMSAŞ’ta yapılması adına yeniden plan ve programa alırlar” dedi.


“Konsorsiyum ile hava alanını işletelim”


Hasan Polatkan Havalimanın Eskişehir için önemine değinen Güler,  “10 bininci yolcuya hediyelerini takdim ettik.  Elimizde bir değer var bu değerin yapılacak bir içerisinde ticaret odasının, ticaret borsasının, sanayi odasının ve üniversitenin olduğu konsorsiyumla bu havalimanın yeni bir şirket yapılanmasıyla özel şirket mantığıyla bu havalimanın işletilmesi gerekiyor. Bugün bir uçağınız var Eskişehir havalimanına inmek istiyorsunuz. Bir gün önceden izin almalısınız ki buraya inebilesiniz.  Bu havalimanımız bizim daha rantabl kullanılabilir. Yeni dönem milletvekillerimiz  tarafından değerlendirilip gündemimize gelmelidir. Bununla ilgili girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.