ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş: İhracattan başka şansımız yok

ESO, Üyeleri ile birlikte Eskişehir’in ihracatına katkı sağlayacak 5 farklı sektörde 5 uluslararası proje hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla üyeleri ile bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş “2019 yılı olağan üstü bir yıl. İç piyasalar daralıyor. Bu nedenle ihracattan başka bir şansımız yok” dedi.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş: İhracattan başka şansımız yok
25 Ocak 2019 Cuma 18:49

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar Ve Borsalar Ekonomi Konseyi toplantısına katıldığı hatırlatan Kesikbaş, “O toplantıda Türkiye ekonomisi konuşuldu. O toplantı öncesinde de söylüyorduk o toplantıdan sonrada aynı sonuçlar ortaya çıktı. 2019 yılı olağan üstü bir yıl. İç piyasalar daralıyor. Çoğu firma iç piyasa ile ilgili küçülme hedefi koydu. Gelirleri arttırmak gerekiyor ki, bütçeyi dengeleyebilelim. Ekonomik durum belli. Ben hep “biz bize yeteriz” diyorum, lakin Ticaret Bakanlığının çok önemli teşvikleri var. URGE teşvikleri ilkini şuanda yapı malzemeleri sektörüyle yürütüyoruz. Yapı malzemeleri sektörü ile ilgili 32 tane firmamız var.  Başarı ile yönetiyoruz. Bu programlardan beş tane daha yönetilecek. Her URGE başına 4 milyon dolara kadar destekleme programları mevcut. İhracatla ilgili önemli bir seferlik söz konusu. Gıda, makine metal, plastik yan sanayi, madencilik ve mobilya sektörleri 1 ila 4 milyon dolar arasında teşvik alacak ve 3 yıl sürecek. Bu tür desteklerden faydalanmamak için hiçbir sebep yok. Devlet bu noktada desteği sağlıyor. Bir birimizle olan etkileşimimizin her birinin ticari bir hükmü oluyor. Dünyanın her yerini fethetmemiz gerekiyor. Kendi şirketlerimizde bunu başardık. Hiç olmadığımız 10 ülkede bizim ürünlerimiz yer alıyor. Eskişehir’de ciddi bir ihracat seferberliği olmasını diliyorum. Umarım katılımı ciddi bir şekilde sağlarız.  2019 için çok morali bozacak veya çok pozitif olacak şeyler söylemek istemiyorum. Ama bu yıl zor bir yıl o yüzden yurt dışına açılmamız gerekiyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.