ESNAFIN HAKKINI YEDİRMEYİZ

ETO Başkanı Metin Güler, yöresel lezzetler ve kermes adı altında satış yapanlara sert tepki göstererek, yaşanan haksız rekabet ve mağduriyetten dolayı ilgili kurumları göreve çağırdı.

ESNAFIN HAKKINI YEDİRMEYİZ
03 Kasım 2016 Perşembe 19:06

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Deliklitaş ve Yenikent mahallelerinde kermes ve yöresel lezzetler adı altında gerçekleşecek olan etkinlikler hakkında değerlendirmede bulundu. Yapılacak olan kermes ve yöresel lezzetler etkinlikleri nedeniyle bu mahallelerde faaliyet gösteren firmaların zarar göreceğini dile getiren Güler, kafasına esen herkesin kermes ve yöresel lezzetler adı altında etkinlik düzenleyip, satış yapamayacağını söyledi.
Kimin izniyle gerçekleştiği belli olmayan,  Eskişehirli tüccar ve esnafın hakkını gasp eden bu etkinliklerin bir an önce bitirilmesi çağrısında bulunan  Güler, bu ve buna benzer uygulamaların vergisini veren, stopajını ödeyen ve istihdam sağlayan tüccar ve esnafı mağdur ettiğini söyledi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler açıklamasında;  “Esnaf ve tüccarlarımızdan Yenikent Mahallesi’nde yöresel lezzetler adı altında etkinlik düzenleneceğine dair şikayetler alıyoruz. Yine aynı şekilde kermes adı altında Deliklitaş mahallesinde benzer bir etkinliğin yapılacağını görmekteyiz. Eskişehir’in merkezinde gerçekleşecek olan bu etkinliklere kim ve ne hakla izin verir? Şehir dışından gelecek, tüccarımızın ve esnafımızın mağduriyetine neden olacak bu haksızlığa nasıl müsaade edilir? Derhal bu haksız rekabetin sonlandırılması için ilgili kurumlarımızı göreve davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.