GÖRSEM, RANTA ALET Mİ EDİLDİ?

Yeşiltepe’de bulunan ve Tepebaşı Belediyesi'ne ait iki düğün salonunun 5 yıllığına GÖRSEM’e kiralanması, kafaları karıştırdı

GÖRSEM, RANTA ALET Mİ EDİLDİ?
04 Kasım 2016 Cuma 09:55

Tepebaşı Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarının ikincisi dün gerçekleşti. İlkinde olduğu gibi bu toplantıda tartışmalı geçmiş. Tartışmanın konusu Yeşiltepe’de bulunan belediyeye ait iki düğün salonunun 5 yıllığına GÖRSEM’e kiralanması. CHP’liler ‘kiralansın’ derken, AK Partililer ‘bizim bu konuda’ çekincelerimiz var diyor. Toplantıya katılmadığım için sonrasında AK Partili bir belediye meclis üyesini arayarak neden itiraz ettiklerini sordum. İtiraz sebeplerini şöyle açıkladı: “Biz salonların GÖRSEM’e verilmesine karşı değiliz. Belediyenin uygun bir fiyata GÖRSEM’e kiraladığı salonları, üçüncü bir şahıs yine uygun bir fiyata GÖRSEM’in elinden alıp, yüksek fiyata kendisi işletecek. Burada ne belediye, ne de GÖRSEM kazançlı çıkacak. Biz bu maddeye ‘3 kişiye devri olamaz’ diye bir madde eklenmesini istedik. Ancak bu konulmadı. Tepebaşı’na ait bir yeri şahsın birine peşkeş çekmek için arada GÖRSEM’i kullandılar. Belediye göz göre zarara uğratıldı. Belediyenin paraya ihtiyacı olduğu bir dönemde, üçüncü kişilere menfaat sağlanırken, kamu malı zarara uğratıldı.”
Aynı meclis üyesi buna benzer bir durumun Sakatlar Derneği’ne kiralanan Özdilek Sanat Merkezi’nde de başlarına geldiğini aktarıyor. Ahmet Ataç’ın katılmadığı her iki toplantının başkanlığını, başkan yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş yapmış. Aydoğmuş’un itirazlara verdiği cevaplar ise AK Partilileri tatmin etmemiş. Gerçekten arada hayır adı altında birilerinin şahsi çıkarları gözetiliyor ve belediye zarara uğratılıyorsa işler vahim demektir.
Bekleyip göreceğiz. Umut ediyorum ki, AK Partili Belediye Meclis üyesi yanılır ve böyle bir durum yaşanmaz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.