ESKİŞEHİR ŞEKER 2'NCİ İHALEDE SATIŞA ÇIKARILACAK

Türkiye'nin şeker pancarı üretimi için büyük önem taşıyan ve özelleştirme idaresine devredilen şeker fabrikaları, satışa çıkarılıyor. Satışa çıkarılan iller arasında Eskişehir gibi arazisi değerli fabrikaların da bulunduğu öğrenildi.

ESKİŞEHİR ŞEKER 2'NCİ İHALEDE SATIŞA ÇIKARILACAK
21 Şubat 2018 Çarşamba 13:39

İstikbal Gazetesi'nden Özge Zaim Sarıoğlu'nun haberine göre;

Ülkenin stratejik kuruluşları olan, üretim, verimlilik ve rekabeti açısından kentin önemli katma değerlerini oluşturan şeker fabrikalarının sessiz sedasız satışa çıkarılmaya hazırlandığı öğrenildi.


ESKİŞEHİR İKİNCİ İHALEDE”


Satış ilanının önümüzdeki günlerde çıkarılması beklenirken, ilk planda 15 fabrikanın satılacağı bilgisine ulaşıldı.


Edinilen bilgilere göre ilk olarak, 15 fabrikanın satışı yapılacak. İlk ihale de Afyon, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal, Yozgat yer alırken, Eskişehir ve Ankara gibi arazisi değerli fabrikalar ise ikinci ihale ile elden çıkarılacak.

“DURDURULMUŞTU”


Bilindiği üzere şeker fabrikalarının satış ihaleleri 2009 ve 2012 yıllarında iptal edilmişti. 2009 yılında yapılan ihaleler, üretim şartı korunmadığı için Danıştay tarafından iptal edilirken, 2012 yılında ise dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından durdurulmuştu.

“ESKİŞEHİR’İN EKMEK TEKNESİ”


Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini doğrulayan Türk İş Şube Başkanı Necat Kılıç, üretim yapan işletmelerin kapatıldığı ya da satıldığı takdirde, devletin dışında yönetildiği takdirde sağlıklı kalkınmanın olmayacağını söyledi.
Yıkarsın, yaparsın, tarlaları sökersin mantığıyla sadece günün kurtarılacağını kaydeden Kılıç, “Bugünü kurtarır ama gelecek nesillerin ekmek teknesini ellerinden almış olursun.  O zaman ki bakanın bizzat söylediği ve benim şahit olduğum burayı satacağım demek için kırk sefer düşünmek lazım, böyle bir işletme satılmaz demişti. Ancak buralarda kimin sözü geçiyor, kim karar veriyor anlamak mümkün değil. Eskişehir için çok büyük bir ekmek teknesi. 15 binin üzerinde insanın geçim kaynağını karşılayan bir işletme. Üzüldüm. Milletin iradesine rağmen, bakanların beyanlarına rağmen, bilim adamlarının ortaya koyduğu bilimsel verilere rağmen özelleştirilebiliyor, satılabiliyor, kapatılabiliyor maalesef. Günü birlik kararlar veriyorlar” şeklinde konuştu.
Kılıç, Eskişehir Şeker fabrikalarının ihaleye çıktığı haberini de bugün, yarın alınacağını dile getirdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.