ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI’NDA SEÇİM GÜNÜ

Eskişehir Sanayi Odası'nda Celalettin Kesikbaş ve Nadir Küpeli başkanlık için yarışacak.

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI’NDA SEÇİM GÜNÜ
04 Nisan 2018 Çarşamba 08:27

Eskişehir Sanayi Odası seçimleri bugün gerçekleşiyor.  Nadir Küpeli ve Celalettin Kesikbaş’ın başkan adayı olarak yarışacağı seçimlerde 16 meslek komitesinden 32 meclis üyesi belirlenecek. Oda binasında saat 09:00’da başlayan seçimler akşam 17:00’de sona erecek.

10 Nisan’da komite ve başkan yardımcıları seçilecek. 11 Nisan’da ise meclis başkanı, meclis başkan yardımcısı, divan katibi, disiplin kurulu üyeleri, TOBB Genel Kurul delegeleri, yönetim kurulu başkanı ile üyelerinin seçimi gerçekleşecek.

Eskişehir Sanayi Odasının ilk Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kanatlı'dır. 1968-1972 yılları arasında görev yapmıştır. 1972-1974 yıllarında ise Orhan Erden Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. 1974 yılında ise Mümtaz Zeytinoğlu bu göreve seçilmiştir. Mümtaz Zeytinoğlu'nun görevi elim bir trafik kazasında hayatını kaybettiği 8 Şubat 1979'a dek sürmüştür. Mümtaz Zeytinoğlu'nun vefatından sonra kısa bir dönem Turgut Çuhacı ve Metin Erözlü bu görevleri sürdürmüşlerdir.

1979 Kasım ayında yapılan seçimlerde ise başkanlığa Yavuz Zeytinoğlu seçilmiş ve aralıksız olarak 10 yıl bu görevi sürdürmüştür. 1989 yılında yapılan seçimlerle Savaş M. Özaydemir Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.