Eskişehir kısa çalışma ödeneğine koştu

Eskişehir’de 6 Bin firmaya devlet tarafından ödenen kısa çalışma tazminatlarından faydalanan çalışan sayısının 55 bine ulaştığı öğrenildi.

Eskişehir kısa çalışma ödeneğine koştu
07 Mayıs 2020 Perşembe 07:14

İstikbal Gazetesi’nde yer alan habere göre, Geçtiğimiz Nisan ayında yaklaşık 3 bin 900 firmanın uygulamadan yararlanmak için müracaat ettiği Türkiye İş Kurumu’na bugün itibaren sayının 6 bine yükseldiği bildirildi. İş arayanlar, işsizlik ödeneğinden yaralanmak isteyenlerin yanı sıra İş-Kur’a kısa çalışma ödeneği için başvuru yapanların çoğunluğunu esnaf ve tüccarın oluşturduğu ifade edildi. Koronavirüs salgını nedeniyle binlerce esnaf kepenk kapatırken, birçok işletmecide çalışma saatlerini azaltmak zorunda kaldı. Aralarında KOBİ ve büyük sanayicilerinde yer aldığı 6 bin firmanın çalışanları için kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak için gerekli müracaatlarını yaptıkları açıklandı.Konu ile ilgili İş-Kur yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Eskişehir’de Mart ayından bugüne kadar 6 bin esnaf, tüccar ve sanayicinin çalışanları için kuruma müracaatta bulundu. Yetkililer, gerekli koşulları yerine getiren işverenlerin kısa çalışma ödeneği imkânından yararlandırıldığını yaklaşık sayının 55 bin kişiye ulaştığını da sözlerine eklediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.