Eskişehir Endüstri Fuarı, 20 bin profesyonel ziyaretçi bekliyor

TÜYAP tarafından bu sene 3’üncü düzenlenen Eskişehir Endüstri Fuarı başladı.

Eskişehir Endüstri Fuarı, 20 bin profesyonel ziyaretçi bekliyor
27 Eylül 2023 Çarşamba 15:22

ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu sene Eskişehir’de 3’üncüsünü düzenledikleri Ar-Ge Sanayi ve Teknoloji Fuarı’na 100 firma ve firma temsilcisinin katıldığını belirtti.

Katılımcıların yüzde 60’ının Eskişehirli firmalardan, yüzde 40’ının ise İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere diğer illerden olduğunu ifade eden Ersözlü, fuarda Amerika’dan, İtalya’dan, Tayvan’dan ve Çin’den temsilciliklerinde yer aldığını aktardı.  Ersözlü, 30 Eylül’e kadar açık olacak fuara 20 bin civarında profesyonel ziyaretçi beklediklerini söyledi.  

"Eskişehir havacılık ve savunma sanayinde bir marka"

Fuarın açılışına katılan Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avşar, Eskişehir’in, Türk sanayi açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, özellikle raylı sistemler, beyaz eşya ve havacılıkta ciddi bir alt yapıya sahip olduğunu ifade etti. “Eskişehir, Türkiye’de ‘savunma ve havacılık sanayi’ denilince akla ilk gelen marka şehirlerden bir tanesidir” diyen Avşar, “Ana ve alt yüklenicileriyle, tedarik zincirindeki diğer paydaşlarıyla, askeri fabrikalarıyla, üniversiteleriyle savunma ve havacılık sanayisi açısından son derece önemli bir şehir” dedi.

Savunma sanayi kabiliyetini paylaşmak istiyor

Türkiye’nin savunma sanayi ihracatında 6 milyar doları hedeflediğinden bahseden Avşar, şunları söyledi: “Ülkemizde kişi başı milli geliri 20 bin dolarların üzerine taşımak için özellikle yüksek katma değerli ürünlerin ihracatını artırmamız bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Savunma Sanayi Başkanlığı olarak elimizden gelen gayreti sarf etmeye çalışıyoruz. 2002 yılında savunma sanayinin ihracatı toplam yaklaşık 4,3 milyar Dolar’dı, bu rakamı 6 milyar Dolar’ın üzerine taşımayı hedefliyoruz. Ülke olarak bu potansiyele sahibiz. Ana yüklenicilerimizle, tedarik zincirindeki paydaşlarımızla, üniversitelerimizle, araştırma kuruluşlarımızla ve bugüne kadar ortaya koyduğumuz ürünlerimizle bunların çok daha iyisini başarabileceğimize yürekten inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde savunma sanayi ve havacılık ihracatının artırılması Savunma Sanayi Başkanlığımızın temel önceliklerinden birisi olacak. Yine öncelik verdiğimiz alanlardan bir tanesi savunma sanayi alanında kazanılan kabiliyet ve imkanların komşu ve yan sektörlerde yani diğer sanayi alanlarında da kullanılabilirliğini teşvik etmek. Hem savunma sanayi sektörümüzün büyümesi açısından hem de Türkiye’de genel olarak sanayi tabanının genişlemesi açısından bu çok büyük önem arz ediyor.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.