İstanbullu yatırımcıların, Eskişehir OSB'ye ilgisi artıyor

Eskişehir Endüstri Fuarı’nda konuşan EOSB Başkanı Nadir Küpeli, fuara şehir dışından katılan firmaları, Eskişehir’e yatırım yapmaya davet etti.

İstanbullu yatırımcıların, Eskişehir OSB'ye ilgisi artıyor
27 Eylül 2023 Çarşamba 15:39

EOSB Başkanı Küpeli , Eskişehir’in yüksek katma değerli ürünler üreten gerçek bir sanayi şehri olduğunu söyleyerek, “Özellikle havacılık sanayi ile raylı sistemler sanayinde çok köklü ve uzun bir tarihsel birikime sahibiz. Havacılık sanayinin kalbi olan uçak ve helikopter motoru üretiminde ülkemizin tek, dünyanın sayılı birkaç merkeziden biri konumundayız. Bugün için havacılık sanayiinde Eskişehir’de faaliyet gösteren ana ve yan sanayi firmalarımızın sayısı 60’a sektördeki çalışan sayısı ise 9 bin 500 kişiye ulaşmış durumda. Sektörün yıllık ihracatı ise 400 milyon doların üzerinde” ifadelerini kullandı.

"İstanbul'dan Eskişehir'e gelen firma sayısı artışta" 

Son yıllarda Eskişehir OSB’ye yoğun bir yatırımcı ilgisi olduğuna işaret eden Küpeli, “Özellikle İstanbul’dan bölgemize yatırım için gelen firma sayısı artmakta. Ayrıca Eskişehir’e yatırım yapmak isteyen önemli yabancı sanayi kuruluşlarıyla da görüşmelerimiz sürüyor. Şehir dışından fuarımıza katılımcı ve ziyaretçi olarak gelen firma yetkililerini yüksek teknolojin üretimin merkezi olan Eskişehir’de ve OSB’mizde yatırım yapmaya davet ediyorum. Birçok OSB’de bulamayacakları imkan ve altyapılara burada kavuşma imkanına sahip olacaklar. Kapımız tüm yatırımcılara açık” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.