DİSK: ASGARİ ÜCRET 2800 LİRA OLSUN

DİSK’e bağlı sendikalar ve işçiler Adalar Migros önünde bir araya gelerek, asgari ücretin 2800 lira olmasını istedi.

DİSK: ASGARİ ÜCRET 2800 LİRA OLSUN
13 Aralık 2018 Perşembe 14:39

Asgari ücretle ilgili bir açıklama gerçekleştiren DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, asgari ücretinülkede çalışanların tamamını ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.

Asgari ücret tespitinin 16 milyondan fazla işçinin ve onların ailelerinin yaşam koşullarını ilgilendirdiğini vurgulayan Ayaz, “ 2019 yılı Asgari Ücreti ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik kriz nedeniyle her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır. Kriz koşullarında asgari ücretin geçim koşullarına uygun artması hem işçiler hem ülke için yararlıdır” dedi.

Asgari ücret pazarlığının sıradan bir pazarlık olmadığını vurgulayan Ayaz, “Türkiye’de asgari ücret tek bir işçi için hesaplanmaktadır ve bu durum uluslararası standartlara aykırıdır. Asgari ücret belirlenirken işçinin ailesi de dikkate alınmalıdır. İşçi ve memurlar için tek asgari ücret saptanmalıdır. Asgari ücret tespitinde geçim koşulları ve milli gelir artışı dikkate alınmalıdır. Asgari ücret yıllık olarak hesaplanmalı, tümüyle vergi dışı bırakılmalıdır. İşveren ve hükümetin ittifakıyla asgari ücretin belirlenmesi demokratik değildir. Asgari ücretin tespitinde bütün işçi konfederasyonlarına katılım hakkı sağlanmalı, asgari ücret ulusal ölçekli bir toplu pazarlıkla belirlenmelidir. Uyuşmazlık durumunda grev de dâhil toplu eylem hakkı tanınmalıdır. Asgari ücret net 2800 lira olmalıdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.