Denetimli serbestlik yükümlüleri MEGEM ile meslek edinecek

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iştiraki Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Denetimli serbestlik yükümlüleri MEGEM ile meslek edinecek
02 Şubat 2023 Perşembe 12:06

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iştiraki Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan tarafından imzalanan protokolle denetimli serbestlik yükümlülerine MEGEM tarafından CNC tezgâh operatörlüğü, makine bakım, kaynak operatörlüğü ve kalite kontrol operatörlüğü eğitimleri verilerek, topluma kazandırılacak.

Küpeli, 13 yıldır Eskişehir sanayisine hizmet veren MEGEM'in verdiği eğitim ve hizmetler, işe yerleştirmedeki büyük başarısı ve alanında uzman eğitmen kadrosu ile Eskişehir’in ve ülkemizin örnek bir kurum olduğunu söyledi. Küpeli bu tür protokollerle hayata kazandırılan her insanın kendileri ve toplum için bir kazanç olduğunu belirterek, “Yapılan bu protokolle denetimli serbestlik yükümlüleri verdiği eğitimler ve işe yerleştirme oranındaki başarısından dolayı örnek kurum olan iştirakimiz MEGEM’de CNC tezgâh operatörlüğü, makine bakım, kaynak operatörlüğü ve kalite kontrol operatörlüğü alanlarında eğitimler alacaklar. Aldıkları bu eğitimlerle vatandaşlarımız sanayimize ve topluma kazandırılmış olacaklar” dedi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise denetimli serbestlik yükümlülerinin bir meslek sahibi olmamaları ya da mesleki yeterliliklerinin bulunmayışının onları toplumda dezavantajlı konuma düşürdüğünü, sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonda güçlüklerle karşılaştıklarını belirterek, amaçlarının daha çok insanı bu tür iş birliği projeleriyle meslek sahibi yapmak, sanayiye ve hayata kazandırmak olduğunu aktardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.