Çinli Haier, Eskişehir’de 3’üncü fabrikasını açtı

Eskişehir'de 3'üncü fabrikasını açan Çinli beyaz eşya markası Haier, 70 milyon euroluk yeni pişirici ürün grubu üretim tesisi ile Avrupa'da premium ürünler grubunda liderlik hedefliyor.

Çinli Haier, Eskişehir’de 3’üncü fabrikasını açtı
28 Şubat 2024 Çarşamba 13:54

Türkiye’yi, Avrupa’daki üretim üssü ve ihracat merkezi olarak belirleyen Çin’in beyaz eşya devi Haier, 70 milyon euroluk yeni yatırımla devreye alınan pişirici ürünler fabrikası ve Ar-Ge Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Yıllık 1,2 milyon adetlik üretim kapasitesine sahip olacak fabrikada 500’ün üzerinde kişiye istihdam sağlandı. 

2 BİN 500 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLADI

Büyük ev aletlerinde dünyanın önde gelen markalarından Haier Smart Home'un bünyesinde faaliyet gösteren Haier Europe, Eskişehir’deki yeni pişirici ürünler fabrikası ve Ar-Ge Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bir kilometre taşı niteliğindeki 70 milyon euroluk bu yatırımla Avrupa'daki endüstriyel ayak izini Türkiye ile genişleten firma, yüksek teknoloji ve yapay zekâ odaklı mühendislik sistemleri, tam otomatik üretim hattı süreçleri ile son teknoloji ankastre fırın ve ocak ürün gruplarının imalatını gerçekleştirecek. Yılda 1,2 milyon adet üretim kapasitesi ile 500’den fazla kişiye istihdam sağlanan yeni fabrika ile Haier’in Türkiye’deki istihdamı 2 bin 500 kişiye ulaştı. 

ÇEVREYE DUYARLI FABRİKA 

Haier Türkiye Ticari Müdürü Gözde Küçükyılmaz yaptığı açıklamada “Haier’in Premium ürün gamındaki buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ve kurutma makinelerinin ardından yeni nesil teknolojilerin insana dair özelliklerle birleştirildiği, nesnelerin interneti ve yapay zekâ özelliklerine sahip yeni ID Serisi “Bionicook” özellikli fırınlarımız dikkat çeken ürünlerimiz arasında. Tüketicilerine kişiselleştirilmiş pişirme deneyimi sunmayı amaçlayan, tüm pişirme döngüsü ve canlı yiyecek algılamaya yönelik fırın içi kameralara sahip bu ürünleri hem ihraç edeceğiz hem ülkemizde teknoloji marketler aracılığıyla tüketicilerimizle buluşturacağız. Pişirme fabrikamız, Haier Avrupa'nın sürdürülebilirlik ve çevresel ayak izinin azaltılması konusundaki kararlılığını yansıtacak şekilde tasarlandı. A sınıfı bina, yenilenebilir enerji kaynakları, tam elektrikli montaj hatları, artan plastik kullanımına karşı geri dönüştürülmüş malzemeler sayesinde karbon emisyonlarında tahmini standart teknolojilere kıyasla yüzde 60 azalmayı garanti edecek” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ümit Uçarer - 2 ay önce
Allah razı olsun bu güzel yürekli insan lara