Ayşe Ünlüce: Son günlerde yapılan bazı açıklamalar ise bu kentin markasına çok büyük zarar veriyor

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, Esnaf Sarayı’nda esnafla bir araya geldi.

Ayşe Ünlüce: Son günlerde yapılan bazı açıklamalar ise bu kentin markasına çok büyük zarar veriyor
29 Şubat 2024 Perşembe 14:38

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi kent genelinde ziyaretlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce son olarak Esnaf Sarayı’nı ziyaret etti. Ünlüce, burada Esnaf Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Uğur, Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Özergen ve Mahmut Arslan ile sohbet etti. Başkan Savaş Uğur, Esnaf Sarayı’nın 1985 yılında kurulduğunu Türkiye’deki ilk AVM olma özelliği taşıdığını ayrıca ilk yürüyen merdivenin de bu AVM’de olduğunu söyledi.

Ayşe Ünlüce, ekonomik şartlarında en başta esnafı etkilediğini, artan maliyetler nedeniyle birçok kişinin dükkan kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Özellikle yaşanan pandemi sonrası ve artan kiralar nedeniyle esnafın zor günlerden geçtiğini söyleyen Ünlüce, “Birlikte el ele vererek bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Biz her zaman Eskişehir’in gözbebeği olan esnafımızın yanındayız” dedi.

Ziyaret sırasında esnaf kente gelen turistlerin AVM’ye uğramadan birçok noktaya götürüldüğünü, Esnaf Sarayı’na da uğramalarını talep etti. Ünlüce, “Eskişehir’in ilk AVM’sini yeniden canlandırmak, yeniden bu kente kazandırmak için tur rehberleriyle görüşerek bu konuda neler yapmamız gerektiğini konuşacağız” dedi.

Öte yandan Ayşe Ünlüce, Eskişehir’in turizm kenti olduğunu hatırlatarak, “Eskişehir’in adı ülkemizde bir marka. Sizlerin de ifade ettiği gibi çok sayıda turist ziyaretimize geliyor ve bu da esnafımızın yüzünü güldürüyor. Son günlerde yapılan bazı açıklamalar ise bu kentin markasına çok büyük zarar veriyor. Eskişehir’i zedeleyen, Eskişehir’e zarar veren bu söylemlerden esnafımızın da etkilenecek olduğunu hiç düşünmemeleri bizleri gerçekten üzüyor ve hatta sinirlendiriyor. Bu kent hepimizin, kentimize sahip çıkalım” dedi.

Esnaf Sarayı’nda dükkanı bulunan kişileri tek tek ziyaret eden Ünlüce, taleplerini dinledi, hayırlı işler diledi. Evcil hayvan bölümünde bir esnaf Ayşe Ünlüce’nin koluna şans getirmesi için beyaz muhabbet kuşu koydu. Başka bir esnaf ise Ünlüce’ye Eskişehirspor atkısı hediye etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Ali Yıldız - 2 ay önce
Proje olmayınca, rakibini kötülemek en iyi proje..