2020’nin asgari ücreti 2 bin 324 lira olarak açıklandı; TÜRK-İş toplantıyı terk etti

ile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, 2020’deki asgari ücretin brüt 2 bin 943 lira net 2 bin 324 lira olarak açıkladı. Selçuk, 1 Ocak 2020’den itibaren ödenecek maaşın geçen yıla oranla yüzde 15.03 yüksek olduğunun, Asgari Ücret Komisyonu’ndaki kararın oy çokluğuyla alındığının altını çizdi. Türk-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, karara katılmadıklarını belirterek toplantıyı terk etti.

2020’nin asgari ücreti 2 bin 324 lira olarak açıklandı; TÜRK-İş toplantıyı terk etti
26 Aralık 2019 Perşembe 17:16

Selçuk, yukarıda telafuz edilen rakamın bekar ve çocuksuz işçiler için geçerli olduğunu belirterek, üç çocuklu ve evli bir işçi için 2 bin 479 lira olarak belirlendiğini söyledi. Artış oranının mevcut enflasyon rakamının yüzde 3 üzerinde olduğunun altını çizerek, bu yıl asgari ücretliler için işverene verilen desteğin ise 75 lira olduğunu vurguladı.Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün dördüncü ve son kez toplandı. Komisyon, hükümet, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve işçi sendikası TÜRK-İŞ’ten beşer kişi olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. Türkiye’de 8 milyonu aşkın kişi asgari ücretle çalışıyor.

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, asgari ücretin en az 2 bin 578 lira olmasını isterken, TİSK’in önerisi azami 2 bin 262 lira olmuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise ‘bir jest’ yapacaklarını söylemişti.

(Diken)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.