DEVRİMİ ESKİŞEHİR YAPTI ÜRETİMİ BURSA KAPTI

Türkiye’nin ilk yerli otomobilini 1961 yılında üreten Eskişehir, bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla yerli otomobil üretim tesisi Bursa'da kurulacağı kesinlik kazandı.

DEVRİMİ ESKİŞEHİR YAPTI ÜRETİMİ BURSA KAPTI
27 Aralık 2019 Cuma 10:37

Yerli otomobil 'Devrim' başta olmak üzere Türkiye’nin ilk araba, uçak, kamyon, gemi ve benzeri taşıt motorlarının üretildiği Eskişehir, 'yerli otomobil' projesinin üssü olmak istiyordu. Bu noktada  32 milyon metrekarelik Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nce (EOSB), 'Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu' için toplamda 5 milyon metrekarelik alan ve kullanıma hazır test pisti tahsis edilmişti. ESKİŞEHİR Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli'nin daveti ile bir araya gelen Eskişehir'deki iş dünyasının temsilcileri yerli otomobilin Eskişehir'de üretimi için işbirliği ve güç birliği oluşturmaya karar vermiş, Bu kapsamda Eskişehir Yerli Otomobil Platformu (EYOP) kurulmuştu. Ancak beklenen olmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayınlanan karar ile yerli otomobiln üretim tesisinin Bursa’ya kurulacağı kesinleşti. Yerli otomobil üretim tesisinde 4 bin 323 kişi istihdam edilecek ve bu kişilerin 300'ü nitelikli personel olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.